Koistilan Eeli

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja

Eeli on muuttanut. Uusille sivuille TÄSTÄ!

Koistilan Eeli

ROTU suomenpienhevonen SUKUPUOLI ori
SYNTYNYT 18.06.2011 SÄKÄ 141 cm
KASVATTAJA Koistila VÄRI kulomusta
OMISTAJA Mehtälä / rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 1 kpl
KOULUTUSTASO Vaativa B REK.NRO. VH11-018-1225
ISÄ

Pokka petti HUI
Ch, KTKT-III, SV-I

EMÄ

Huvittajan Tutteli

SAAVUTUKSET 1 x irtoSERT

Eeli täyttää 3 vuotta - 17.12.2011.
6 vuotta - 17.06.2012 - 7 vuotta - 16.08.2012 - 8 vuotta - 16.10.2012 - 9 vuotta - 16.12.2012
10 vuotta - 15.02.2013 - 11 vuotta - 17.04.2013 - 12 vuotta - 17.06.2013

Suomenhevosten rotunäyttely 5.12.2011 II-palkinto.
16.04.2012 - Aavan Suomenhevoset - Suomenpienhevosoriit - LKV3, irtoSERT, JS - Päätuomari: Shonna.

Breed- & Sex-type 9/10 pts.
Head, neck, body 8/10 pts.
Legs 9/10 pts.
Movement, walk 5/10 pts.
Movement, trot 5/10 pts.
Class I ~ 36/50 pts.
Judge: Kiira, Sim Horses International

LUONNE

Koistilan Eeli tuli meille Mehtälään marraskuussa 2011 kun olin intoutunut etsimään talliin hienoa suomenpienhevosoria. Eeli valloitti ulkomuodollaan ja luonteellaan jo ollessaan nuori pojankoltiainen.

Luonteeltaan Eeli on ilopilleri ja todella energinen. Se liikkuu monen hevosten edestä, mutta silti sillä riittää vielä ja vielä lisää energiaa pieniin jekkuihin ja temppuihin. Pienhevosena ori on hieman pienempi kokoinen, joten se on noussut monen lapsen suosikkihevoseksi, jekkuileva lempeä ori on mahtava puheenaihe tallityttöjen suissa. Tästä Eeli pitääkin, keskipisteenä silloinkin kun ei ole itse paikalla.

Karsinassa Eeli on rauhallinen eikä paljoa pyöri tai muutenkaan hermoile karsinassa. Ori antaa hoitajan sitoa riimunnarun vaivatta, eikä ota kantaa kun se joutuu pysymään paikallaan hoitamisen aikana. Eeli ei kutia helposti, mutta sen sijaan se nauttii hyvin paljon hoitohetkistä. Erityisesti sään kohdalta harjaaminen saa orin venyttämään ylähuultaan. Kaviot ori nostaa hyvin. Ei revi niitä hoitajalta pois, vaan odottaa sitä, että hoitaja laskee ne maahan. Valjastaessa pullistelee kun satulavyötä kiristää. Oria kannattaakin hieman juksata ja jättää satulavyö tarkoituksella löysemmäksi, jotta sen voi kentällä sitten vetää kunnolla kiinni. Suitset ottaa hyvin suuhun, hieman luimistelee, mutta ei muuten mikään paha vastus ole kuolaimien kanssa.

Taluttaessa Eeli on reipas, mutta ei kuitenkaan vedä hurjasti. Voimia orilta löytyy, jos se vain käyttäisi niitä, mutta lähinnä se tyytyy kävelemään taluttajan vierellä. Eelin kanssa on helppo lähteä kävelemään maastoon taluttaen sitä, sillä sen kanssa ei tarvitse pelätä, että ori hyppää syliisi pelästyessään. Tämä herra on lähinnä pomminvarma talutusratsu, jonka voi antaa talutettavaksi vaikka ensikertalaiselle.

Ratsuna Eeli on rauhallinen, mutta silti tarmokas ja energinen. Se työskentelee mielellään ratsastajan kanssa ja tekee vaativiakin tehtäviä innokkaasti. Ori on suusta herkkä, eikä siedä ylimääräistä vetämistä ja toimiikin paremmin istunnalla sekä pohjeavuilla. Kouluratsastus on Eelille vanhempiensa tapaan painostuslaji, jonka ori osaa parhaiten. Koko hevonen tuntuu ryhdistäytyvän ja rupeavan liikkumaan paljon mallikkaammin. Ori laskeutuu muotoon ja työskentelee iltatunneille saakka, mikäli ratsastaja vain jaksaa sen kanssa puurtaa kouluratsastuksen saloja. Kaikki askellajit löytyvät orilta puhtaina, erityisesti se ravissa pidentää askeliaan koreasti, sekä esittää liikkeet siinä askellajissa parhaiten. Esteratsastuksessa Eeli ei ole hullumpi kaveri, mutta ei pahemmin rahkeet riitä lajiin. Välillä kun orilla esteitä mennään, on niiden korkeudet matalia. Eelillä ei kovin hurjaa ponnistusvoimaa löydy, mutta vauhtia sen sijaan sitäkin enemmän. Kun vaihtelua haluaa, kannattaa ottaa Eelin kanssa harjoitella puomeja ja pieniä esteitä.

Luonne © Iida K.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!