Perustiedot

Kilpailut

Päiväkirja

Farah Farah
kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla
Kuvat © Glaskopf Connemara Pony Stud (luvat on!)

ROTU, SKP Connemara, tamma SYNTYNYT 15.6.2010, UK
KASVATTAJA Andre Hatcher evm OMISTAJA rukkanen (VRL-00583)
KOULUTUSTASO Helppo B, 70 cm SÄKÄ, VÄRI 144cm, kimo
IKÄ 50-vuotias EX-OMISTAJA Cery
Täyttänyt 4v 15.06.2011 REKISTERINRO. VH11-035-0126
KTK-III ASUINTALLI Nummenpään Ponitalli

Vuokraaja: allu - päiväkirja
Kantakirjattu KTK-III palkinnolla kesäkuussa 2012.
16 + 15 + 16 + 16 = 63 p. KTK-III
- tukevassa kunnossa
- seisoo huonosti, tuhdissa kunnossa, ej taipuneet polvesta

Näyttelytulokset

30.3.2011 NJ-äyttelyt Derby:ssä BIS5, IRTOsert, JS (pt. Anette N.)

Millainen tapaus?

An Farah alias Vanttu on vilkas, kujeileva ja eteenpäin marssiva ponitamma.

Tallipihalla voi vastaan tulla omia teitään kulkeva Vanttu. Kimo tamma, joka näyttää ulkokuoreltaan oikealta prinsessaponilta. Täydelliseltä ja rauhalliselta. Jokaisen hevostytön unelmalta. Kauas ei ensivaikutelma kolahda, mutta Vanttu osaa olla myös aivan päinvastainen.

Useimmiten Vantun näkee siirtelemässä tavaraa paikasta toiseen. Tamma harrastaa harjojen piilottamista, kärryjen kaatamista, tolppien keilaamista ja kaikenlaista muuta mukavaa. Ilkeähän tämä nuori rouvasemme ei todellakaan ole, mutta kyllästyy helposti seisomaan karsinassa tai tarhassa. Mieluiten tamma tarhataankin muiden ponien kanssa jotta tekeminen ei ihan heti loppuisi.

Hoitaessa Vanttu on hyväkäytöksinen ja helppo hoidettava. Aloittelijakin pystyy toimimaan Vantun kanssa ilman mitään ongelmia kun vaan jaksaa kantaa Vantun viskomat harjat ja muut romppeet takaisin omille paikoilleen.. Vanttu seisoo muutoin nätisti paikallaan hoidettaessa, kuolaimet menevät suuhun reippaasti, satulavyön saa kunnolla kiristettyä eikä tavaroiden heittelyn lisäksi ole muita ongelmallisia tapoja esiintynyt. Kaviot saa hoidettua ilman että koko poni on painollaan hoitajan varassa.

Ratsuna Vanttu on reipas, herkkä ja helppo ratsastaa. Vanttu ei ota ratsastajan virheitä ihan niin herkästi huomioon vaan kulkee lähes aina kuin ajatuksenvoimalla. Vilkas luonne tulee esille siinä, ettei tämä poni oikein jaksa kiertää kenttää käynnissä montaa tuntia putkeen. Aloittelijallekin tamma sopii ratsuksi kunhan koko tuntia ei mennä ihan vaan käyntiä. Aralle ratsastajalle Vanttu pehmeine liikkeineen sopii mainiosti. Eteenpäin on kuitenkin mentävä ja Vanttu onkin siinä oikein hyvä opetusmestari. Poni tekee mitä pyydetään, ei rankaise virheistä eikä ole muutenkaan mikään mahdoton ratsastettava. Koulupuolella osaaminen on vielä melko pientä, mutta Vanttu on nopea oppimaan. Estepuolella edetään pelottomasti esteeltä toiselle, vesiesteitä tamma kummastelee hiukan, koska ei muutenkaan mielellään pikkujalkojaan kastelisi. Kentällä olevat vesilammikotkin kierrettäisi mielellään tai juostaan yli silmät kiinni ja äkkiä. Innostuessaan Vantusta lähtee pukki jos toinenkin. Tosin ne eivät ole mitään rodeotyyppistä vaan pieniä pehmeitä riemupukkeja.

Muiden hevosten kanssa neito tulee hyvin toimeen ja on utelias tutustumaan kaikkiin. Koirat, kissat, ihmiset ja toiset hevoset ovat Vantun mielestä aina kivoja kavereita kunnes toisin todistetaan. Monesti Vanttu onkin saanut nenilleen kun joku toinen on todennut Vantun lähestymisen hieman epämiellyttävänä. Uteliaasti eteenpäin marssiva poniprisessamme onkin kaikkien kaveri.

Sukulaiset

i. Sea Lord
km, 142cm
ii. Jealous Monster
rnk, 142cm
iii. Sweet Ciel
rnk, 147cm
iie. Slope Calculator
rnvkk, 135cm
ie. Delicious
km, 141cm
iei. Mount Conqueror
rnkpäist, 142cm
iee. Sucker
km, 140cm
e. An Matcher
km, 146cm
ei. Gabriel Barcher
km, 146cm
eii. Hell Brat
rnk, 142cm
eie. Marie
rnvkk, 138cm
ee. Bonny Candy
rnk, 145cm
eei. Bathal
m, 148cm
eee. Cindyrella
km, 143cm

Sukuselvitys tulossa..

JÄLKELÄISET

Aidan An Farizah 20.7.2011 isä Beamway's Galileo sijoittunut kisoissa
Aidan Cailean 2.4.2011 isä Galways Dai koulutus kesken
Mehtälän Saraid 9.3.2012 isä Humphrey Bogart --


An Farah on virtuaalihevonen - An Farah is a sim-game horse!