Mehtälän Halla

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Mehtälän Halla

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 10.05.2012, 127-vuotias SÄKÄ 157 cm
KASVATTAJA Mehtälä VÄRI rautias
OMISTAJA Mehtälä / rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 0 kpl
KOULUTUSTASO Vaativa B, 90cm REK.NRO. VH12-018-0469
ISÄ

Herpertti HUI
VIR MVA Ch, KTK II

EMÄ

Aikahali HUI
KTK III, KRL II, YLA1, SLA 1, KRJ II

SAAVUTUKSET kantakirjakelpoinen, 1 x irtoSERT

Täyttää 4v. 8.9.2012. Ikääntyy 1 IRL kk = 1 virt. a.
5 vuotta - 09.10.2012 - 6 vuotta - 08.11.2012 - 7 vuotta - 08.12.2012 - 8 vuotta - 08.01.2013 - 9 vuotta - 07.02.2013 - 10 vuotta - 10.03.2013

Pvm Paikka Päätuomari Luokka Tulos
03.07.2012 Satulinna Pulmu N. Varsat aikuiskuvilla LKV2, irtoSERT, JS

LUONNE

Nuori neitokainen nimeltään Mehtälän Halla polkee mielellään jalkaa kun kiukkupäivänä kiukuttaa eikä kukaan ymmärrä. Hallan suloisen pinnan alla kuplii temperamentti. Ihana nuori tammamme jaksaa ilahduttaa tallin väkeä päivästä toiseen kiukuttelun lisäksi hörinällä, joka onnistuu varmasti sulattamaan paatuneimmankin ihmisen sydämen. Halla ei ole perushelppopolle muttei myöskään kuumakalle, jonka kanssa kukaan ei koskaan tulisi toimeen. Halla on jotain siltä ja väliltä. Se kiukkuaa, jos kiukuttaa. Hyvällä tuulella ollessaan tamma on mitä ihanin olento.

Hoitaessa Halla seisoo paikallaan vain jos se tammalle juuri sillä hetkellä sopii. Useimmiten kuitenkin Hallan näkee pyörimässä ympyrää karsinassa epätoivoisen hoitajansa ympärillä, joka yrittää harjata neitokaisen kuraista turkkia. Hoitoboxiin kiinnitettynä Halla on ihan mukava hoitaa. Se kuitenkin heiluttelee päätään, ärsyyntyy kun mahan alta harjataan, ei pidä päähän koskemisesta. Kuolaimet nähdessään se nostaa päänsä korkeuksiin eikä laske sitä vaikka puolitoistametrinen hoitaja kuinka epätoivoisena kurkottelee. Satulavyötä kiristettäessä kannattaa vielä tehdä toinen tarkistus. Halla ei pullista niin näkyvästi mutta aina vähän, jotta ikävä satulavyö ei jäisi kiristämään mahanympärystä. Kaiken tämän veemäisyyden tamma korvaa ratsastuksen jälkeen raukeana haukotellessaan ja painaessaan tyytyväisenä päänsä hoitajan syliin. Halla osaa myös kerjätä näin kaikenlaisia herkkuja. Myös temppujen teko kuuluu tamman pravuureihin. Se venyttelee mielellään herkkujen peräässä, kumartaa ja hyvä ettei tassuakin tarjoa.

Ratsuna Halla on kipakka. Se ei siedä kovia apuja ja rankaisee niistä pukittelemalla. Herkkä suustaan ja kyljistään, joten Hallan kanssa pienet ja hellät avut ovat parhaimmillaan. Tamma toimii hyvin pelkällä istunnallakin eikä sen kanssa tarvitse hankalinakaan päivinä käyttää kovia otteita. Raipan ollessa läsnä Halla on hieman enemmän varuillaan. Halla on helppo ratsastaa rennoksi ja pyöreäksi muodoltaan pelkällä istunnalla ja äänellä. Kouluradoilla tamma on omassa elementissään, se tekee kovasti töitä kärsivällisen ratsastajan kanssa ja etenee mukavasti ratsun urallaan. Estekentillä Halla pyrkii enimmäkseen kusettamaan ratsastajaa tekemällä esteiden ohituksia, kieltoja ja kaikenlaista muuta mukavaa lähinnä vältelläkseen työntekoa. Hallan intohimona ei voi pitää esteiden hyppelyä vaikka sekin kyllä luonnistuu jos on oikeanlainen reipas ja määrätietoinen ratsastaja satulassa. Tamma on innoissaan päästessään maastoon ja maastossa este kuin este ylittyy korvat hörössä. Halla kuitenkin epäröi esteiden kanssa niin kentällä kuin maastossakin ja kaipaa ratsastajaa joka osaa ohjata oikein, on mukana hypyissä ja kannustaa Hallaa suorituksessa. Silloin tammasta näkee sen vauhdikkaan esteratsun, joka useimmiten jää pienen estepelon taakse piiloon. Koulukentillä Halla on tasainen suoriutuja, joskus se yllättää tekemällä kaiken paremmin kuin on odotettu, mutta silloin ratsastajan ja Hallan välillä on oltava tietynlainen yhteys. Halla on kuitenkin yhteyden löydyttyä hieno ratsastaa niin esteillä kuin kouluradoillakin.

Maastossa kannattaa muistaa pistää Halla jonon hännille ja kisoissa punainen rusetti tamman häntään ehdottomasti! Halla potkii helposti taakse tulevia hevosia ja hermoilee jos joku tulee liian lähelle taakse.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!