Tallin henkilökunta

Mehtälän tila - Tallin henkilökunta - Pohjapiirros

 

Tilan emäntä - rukkanen

aJo pikkutytöstä asti kyti haave omasta nelijalkaisesta kaverista, jonka kanssa nelistää pitkin maita ja mantuja. Reipas nuori hankki taskurahaa tekemällä hanttihommia, pääsi vihdoin ratsastustunneille ja vuosien kuluessa hankki suurella työllä oman ratsun. Ensimmäinen ratsu oli teurastamoreissulta pelastettu suomenhevosravuri, jonka kanssa asiat eivät aina menneet niin kuin saduissa. Opettavaista kaikki kuitenkin oli loppujen lopuksi ja muutaman vuoden päästä rakentui Mehtälän tila. Lainojen avulla rakentui uusi talli ja niin alkoi uusi elämä vanhalla tilalla, jonka uusi emäntä pistää kepeästi vauhtia rattaisiin.

Tallin emäntä rukkanen on reipas ja rempseä nainen, joka innostuu herkästi uusista asioista ja jonka mielestä parasta hevosten kanssa työskentelyssä on nähdä nuoren hevosen kehittyvän ja luottavan itseensä kilpakentillä.

aTilan isäntä

Isännän näkee usein aurailemassa kenttää, kuljettamassa heinäkuormaa, joskus jopa mättämässä lantaa. Isäntä rassaa autoja, traktoreita ja hankkii vaikka minkälaisia moottorikapistuksia tilan nurkkiin pyörimään. Autopuolen koulutuksen käynyt isäntä auttaa raskaissa hommissa ja on opetellut ratsastuksen salojakin pikkuhiljaa. Ajohommat kiinnostavat kovasti ja isäntä on uhannut hankkia Mehtälään joskus oikean ravihevosenkin.

 

aTalliorja - Saara

Saara saapui työskentelemään oppisopimuksella Mehtälään keväällä 2012. Nuori nainen opiskelee hevosenhoitajaksi ja toivoo joskus pääsevänsä jopa opetushommiin. Alkuun Saara kuitenkin tyytyy nakkelemaan lantaa Mehtälässä ja tietysti pääsee kouluttamaan nuoria hevosia sekä treenaamaan kisaavia ratsuja. Saaran lempihevonen on pienhevosori Mehtälän Usko.

Tallityttö - Nella

Nella on nuori, 14-vuotias, tyttö jonka unelmien täyttymys löytyikin naapurista. Tyttö tutkaili uteliaana Mehtälän tallin rakentumista ja uskaltautui muutaman kuukauden kuluttua kysymään pääsisikö Mehtälään hoitamaan hevosia. Nella on edistynyt hurjasti ja on ponien muuton jälkeen siirtynyt touhuamaan enemmän hevosten kanssa. Tytön lempihevonen on ponikokoinen pikkutamma Kadotettu Kaino.

Koristekuvat: 2 ensimmäistä © MJ, viimeinen © rukkanen