Mehtälän Hermanni

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Mehtälän Hermanni

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI ori
SYNTYNYT 6.5.2012, 63-vuotias SÄKÄ 150 cm
KASVATTAJA Mehtälä VÄRI musta
OMISTAJA Mehtälä / rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 0 kpl
KOULUTUSTASO HeA & 110cm REK.NRO. VH12-018-0375
ISÄ Fiktion Helmeri EMÄ Steekin Tuuletar
MUUTA  

Täyttää 3 vuotta 04.11.2012
4 vuotta - 04.01.2013 - 5 vuotta - 06.03.2013 - 6 vuotta - 06.05.2013 - 7 vuotta - 05.07.2013
8 vuotta - 04.09.2013 - 9 vuotta - 04.11.2013 - 10 vuotta - 04.01.2014 - 11 vuotta - 06.03.2014

LUONNE

Hermanni syntyi kevätaamuna, musta suloinen oripoika kirmasi emänsä vierellä elämäniloisena. Vanhempiensa temperamentista huolimatta Hermannista kuoriutui rauhallinen, kuuliainen ja herttainen ratsu. Keväällä Mehtälän pihapiirissä kirmaili pikkuinen mustaori, joka sulatti kovimmatkin sydämet. Hermanni oli jo varsana helppo käsiteltävä, lempeä ja ennen kaikkea utelias. Elämäniloinen nuori hevonen kasvoi silmissä ja pian tallin pihassa olikin pikkuisen varsan sijaan oikea hevonen, ratsun alku.

Hermanni seisoo hievahtamatta paikallaan kun oria hoitaa. Kuuliainen poju tekee oikeastaan kaiken mitä siltä pyytää. Nostaa jalat, siirtyy, laskee päänsäkin alas jos hoitaja niin tahtoo. Satuloiminen sujuu hienosti, suitsienkaan kanssa ei ole ongelmia. Hermanni on viilipytty hoidokki eikä tarjoa haastetta. Pienestä pitäen orille on ollut helppoa opettaa myös temppuja. Hermanni osaa kumartaa ja nousta takajaloilleen käskystä. Omassa pihassa oria uskaltaa joskus ulkoiluttaa myös ilman narua, Hermanni seuraa kiltisti perässä ja tuntee tien tarhaan. Aina kannattaa kuitenkin olla varuillaan, saaliseläimenä Hermannikin voi säikähtää ja ottaa kintut alleen.

Ratsuna Hermanni on temperamenttisempi, se kuumuu helposti vaikka pysyykin helposti kuulolla. Ori testaa aina ratsastajaa, sille täytyy tehdä selväksi kuka on kuskina. Selkeillä avuilla ja päättäväisellä asenteella Hermanni on hyvä ratsastettava, se vaatii paljon mutta antaa enemmän. Vaikkei Hermanni ole kouluratsuna mitään tähtimateriaalia tekee se parhaansa ja oikean vaihteen löytyessä ori on kaunista katseltavaa. Hermannilta löytyy tasainen kaunis käynti, joustava ravi ja näyttävä laukka. Toimiessaan ori on mahtava ratsastaa ja kantaa itseään oikein. Koulukentillä Hermanni yltää HeA tasolle, sen kanssa ei ole koskaan tähdätty sen korkeammalle, tämä taso tuntuu hyvältä ja se riittää. Hermanni tekee parhaansa ja näyttää kisakentillä tyytyväiseltä. Esteillä ori kiihtyy ja on vaikeampi ratsastaa kuin sileällä. Se tarvitsee ratsastajan joka tietää mitä tekee jottei ori vie mennessään. Hermannilta löytyy hyvä hyppytyyli ja sitä ei ainakaan voi syyttää siitä ettei se antaisi kaikkeaan radalla. Ori hyppää kaiken mitä sen eteen laitetaan, harvemmin tulee kieltoja. Useimmat kiellot johtuvat ratsastajan virheistä tai epäröimisestä.

Maastossa Hermannilta löytyy varmat jalat ja runsaasti järkeä. Sen voi pistää etupäähän kulkemaan ja laumakaverit seuraavat sitä perässä luottavaisin mielin. Joskus tuntuu siltä että Hermanni varmaan menisi vaikka läpi harmaan kiven jos siltä niin pyydettäisi. Kyllä tämäkin hevonen kertoo sen jos jokin paikka on sellainen minne se ei mene. Ilopukkeja voi päästä laukkasuorilla ja maastoesteet ovat ehdottomasti Hermannin mieleen. Ori hyppää puunrunkojen yli vaivattomasti ja pysyy silti hallinnassa. Jarrut orista löytyy maastossakin eikä se hätäile useimmiten sellaisissakaan tilanteissa missä moni muu hevonen ottaisi jalat alleen ja suuntaisi kotia kohti. Hermannin kanssa on ilo maastoilla.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!