Lakean Iines

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Lakean Iines

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 06.08.2009, 55-vuotias SÄKÄ 154cm
KASVATTAJA Lakea VÄRI punarautias
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 0 kpl
KOULUTUSTASO HeA, 90cm REK.NRO. VH12-018-0053
ISÄ VIR MVA Ch Lakean Solttu-Juuso
KRJ-II, YLA2, KTK-II, SLA-I
EMÄ Kuuramaan Ainikki
MERIITIT KTK-III

Täyttänyt 4v 06.04.2010, ikääntynyt nelivuotiaaksi asti 2 IRL kk = 1 virt. a.
Ikääntyy siitä eteenpäin 3 IRL kk = 1 virt a.

Kantakirjattu 02/12 suomenhevostammojen kantakirjaustilaisuudessa KTK-III.
16 + 17 + 17 + 17 = 67p KTK III
- Lyhyt kaula, pitkä runko, jalka-asennoissa sanomista.
- Hyvät tyypit, ej takanojoiset, kaunis sopusuhtainen mutta aavistuksen pitkä runko, laskeva lautanen, kaunis ilme

Suomen(pien)hevosten rotunäyttely 05.02.2012 - II-palkinto.
30.05.2010 - NJ - luokka 5 - Virtuaalitalli Dei - LKV3, irtoSERT, JS

LUONNE

Lakean Iines saapui Mehtälään tammikuussa 2012 ollessaan 11-vuotias. Tammassa näkyi yhä potentiaalia kisaradoille ja varsinkin siitoskäyttöön Iines tuntui olevan meille aivan mahtava pakkaus sukunsa puolesta.

Iines on mukava hoitaa, ei turhia sätkyile eikä pistä vastaan satuloidessakaan. Jos tamma joutuu seisomaan pitkiä aikoja paikallaan ei voi hermostumista välttää. Onneksi Iines on lupsakka tapaus hoitaa, joten pitkiä aikoja ei tätä tammaa tarvitse käytävällä seisottaa, koska kaikki sujuu niin sutjakkaan. Satuloidessa ei ole pelkoa pullistelusta, kuolaimet sujahtavat helposti suuhun. Kaviot tamma nostaa reippaasti ja seisoo kiltisti paikallaan toimenpiteen ajan. Eläinlääkärit, kengittäjät, hierojat ja muut iholle tulevat tyypit Iines kestää reippaana ja toimenpiteet sujuvatkin nopeast ja kivuttomasti. Kaiken kaikkiaan hoitamisessa, lastaamisessa ja taluttamisessa ei ole Iineksen kanssa mitään ongelmia. Tammalla on tervettä maalaisjärkeä eikä asioista tarvitse turhaan taistella.

Ratsuna Iineksestä löytyy vauhtia. Tamma on kuitenkin kuuliainen ja tekee sen mitä pyydetään. Herkästi eteenpäin kulkeva ja nöyrästi työnsä tekevä tamma on monenkin lempiratsu ihan syystäkin. Iinestä ei voisi huonoimpinakaan päivinä haukkua laiskiaiseksi. Päinvastoin. Huonona päivänä pidätteet eivät mene läpi ja Iines on menossa sinne minne hevosta itseään sattuu huvittamaan, vauhdilla millä tykkää. Onneksi näitä huonoja päiviä on todella harvoin. Iines pysyy hyvin kuulolla pienillä avuilla ja suoriutuu vaikeistakin tehtävistä kunhan ratsastaja jaksaa keskittyä tamman kanssa puurtamiseen. Esteillä Iineksestä löytyy vauhtia, potentiaalia ja reipasta meininkiä. Kaikki esteet ylitetään vaikka silmät kiinni, jos ei muuten uskallettaisi. Vauhtihirmu Iines on radalla parhaimmillaan, tekee nopeita ja tarkkoja ratoja. Ratsastajan on kuitenkin oltava koko ajan kartalla minne ollaan menossa ja mitä tekemässä, ettei Iines itse päätä minne mennään ja milloin. Joskus Iines saattaa painaa oman mielensä mukaan minne tahtoo ja lakkaa kuuntelemasta ratsastajaa. Maastossa tätä ryöstämistä tapahtuu jonkin verran, joten Iineksen kanssa ei kannata yksin lähteä lenkille. Ryöstelyjen kanssa työskennellään ja toivottavasti tammasta tulisikin myöhemmin aivan pomminvarma maastoratsukin. Kentällä ryöstelylle tulee loppu kun aidat on olemassa, maastossa tamma haluaisi mieluiten määrätä itse suunnan ja vauhdin..

Kaikkiaan Iines on ihastuttava tamma, sellaisella joka pitää vauhdista ja haastavasta ratsastatettavasta. Hoidettaessahan Iines menee vaikka vasemmalla kädellä silmät kiiinni. Ratsuna vaativa tamma onkin omiaan kisareissuilla, jolloin Iines puhkeaa kukkaansa. Kisareissut menevät nimittäin helposti ja Iines on mukava matkalainen eikä hötkyile turhia. Kisapaikalla ratsastajan ei tarvitse huolehtia siitä, että Iines olisi tuhannen hermostunut vaan koko kisapäivän voi huoletta keskittyä tamman ratsastamiseen. Se onkin kuitenkin jo oma lukunsa..

 

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!