Koivukujan Kaleva

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

Koivukujan Kaleva

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI ori
SYNTYNYT 6.11.2011, 96-vuotias SÄKÄ 159cm
KASVATTAJA Koivukujan Suomenhevoset VÄRI tprn
OMISTAJA Mehtälä / rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 1 kpl
KOULUTUSTASO VaB, 90cm REK.NRO. VH11-018-1423
MERIITIT KTK III, SV-II

Kaleva täyttää 3-vuotta 5.2.2012
1 vuotta
- 06.12.2011 - 2 vuotta - 05.01.2012 - 3 vuotta - 05.02.2012 - 4 vuotta - 06.03.2012
5 vuotta - 06.04.2012 - 6 vuotta - 06.05.2012 - 7 vuotta - 05.06.2012 - 8 vuotta - 06.07.2012
9 vuotta - 05.08.2012 - 10 vuotta - 05.09.2012

25.1.2012, 2 - 4 vuotiaiden varsojen arviointitilaisuus
Rakenne 6,2, suku 10, käytöskoe 7 + 6 = 29,2 SV-II

Suomen(pien)hevosten rotunäyttely 05.02.2012 - II-palkinto, varsat aikuiskuvilla.

Toukokuun 2012 suomenhevosorien kantakirjatilaisuudessa palkittu KTK III palkinnolla.
17 + 15 + 18 + 17 = 67p
- Erinomainen ratsutyyppi, sopusuhtainen pyöreä runko, kokkapolvet, sääret eva, pään ja kaulan liittymä eva.
- Kuva pahasti etuviistosta.
- Erittäin hyvä rotu- ja orileima. Kaunis pää, hyvä, lihaksikas kaula ja hyvä säkä. Hieman lyhyt ja vento selkä, pyöreä takaosa. Jalka-asentoja vaikea arvioida pinteleiden vuoksi.

LUONNE

Koivukujan Kalevan varasin jo ennen kuin oripoika oli edes syntynyt. Kiinnostuin sen suvusta ja koulupainotteinen suomenhevosori oli ehdottomasti hakusessa.

Kaleva on ihmisystävällinen ja reipas ori, jolta ei vauhtia kuitenkaan puutu. Temperamenttia löytyy vaikka perusluonteeltaan Kaleva on enemmänkin utelias kuin riehakas. Hoitaessa ori käyttäytyy hyvin ja on oppinut hyvin että maltti on valttia. Harjaamisesta Kaleva ottaa kaiken irti ja yleensä nuokkuu paitsi jos tiedossa on jännä reissu ulos tai muuta mukavaa. Kaviot nousevat näppärästi eikä orin kanssa muutenkaan ongelmia hoitotoimenpiteiden kanssa ole. Eläinlääkäri ja kengittäjä otetaan vastaan reippaasti eikä kumpaakaan arastella muita ihmisiä enempää. Uteliaisuus tekee Kalevasta mukavan kaverin monessa tilanteessa. Pelko jää yleensä taka-alalle uusissa paikoissa ja asioissa.

Kaleva on ratsuna vaativa. Ori kaipaa ratsastajaa, joka tietää mitä tekee eikä anna oripojan temppuilla omiaan. Kaleva on herkkä ratsastaa vaan jarrut tuppaavat välillä unohtumaan. Oria saakin muistutella pidätteillä usein. Koulukentillä Kaleva on omassa elementissään. Ori keskittyy vaativiinkin harjoituksiin täysillä ja on ahkera tekemään töitä. Liikkeitä orilta löytyy ja kapasiteettia kunhan selästä löytyy oikeanlainen ratsastaja, joka tietää miten mitäkin pyydetään. Aloittelijaa en laittaisi Kalevan selkään kovin mielelläni sillä ori kiukkuaa helposti saadessaan sekavia apuja. Temperamenttia Kalevalta löytyy ja se näkyy usein kisapaikallakin orin kiukutessa omiaan. Estekentillä Kaleva ei loista. Ori toki hyppää mielellään, mutta sellaista häslää kuin Kaleva ei halua viedä kovin monesti estekentille. Kaleva kyllä todellakin hyppää, mutta se myös vie helposti ratsastajaa omia teitään, kieltää ja pudottaa.

Maastossa Kalevalta puuttuu jarrut. Muita vikoja Kalevassa ei juuri ratsuna olekaan. Se on maastovarma, pomminvarma oikeastaan. Ori ei pelkää mitään ja kiipeää vaikka korkeimmalle kukkulalle, jos niin ratsastaja pyytää. Vauhti on kuitenki se minkä Kaleva pyrkii päättämään itse. Pidätteitä ei siis kannata maastossakaan unohtaa. Myös mukava iso kaveri eteen voi olla hyvä idea, jos haluaa varajarrut orille mukaan.

Traileriin Kaleva menee, mutta ei kovin mielellään. Ori ei tykkää matkustaa yksin, joten aina on oltava joku kaverina mukana. Toivottavasti myöhemmin ori oppii kulkemaan itsekseenkin ettei aina kisapaikoilla ja klinikkamatkoilla tarvitsisi ottaa kaveria mukaan.

Tarhassa Kaleva pistää yleensä isoimman vaihteen päälle ja irroittelee oikein kunnolla. Tarhasta tullaan ihan mielellään pois jos on saanut riehua tarpeekseen. Heinäkasaan kiinnostus herää yleensä vasta kunnon pukkilaukan jälkeen. Ja mitä enemmän yleisöä sen parempi. Kaleva ottaa yleisönsä ja mielellään vielä kerjää kaikenlaisia herkkuja shown jälkeen. Kaveriksi kelpaa oikeastaan kuka tahansa.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!