Kouluvalmennus suomen(pien)hevosille 04.03.2012

a a

Mehtälä järjestää kouluvalmennuksen suomen(pien)hevosille sunnuntaina 20.11.2011. Valmennus tapahtuu Mehtälän tilalla. Valmennukseen mahtuu mukaan neljä (4) ratsukkoa. Valmennuksen taso on Helppo C. Valmennus on avoin nuorille ratsuille, alle 6-vuotiaille. Yksi ratsastaja voi luonnollisesti osallistua vain yhdellä ratsulla.

Jokainen ratsukko saa kommentit valmennuksesta, joka on siis nimi listaan tyylinen eikä vaadi valmennukseen osallistujilta kirjoittamista. Ne tulevat sivuille mahdollisimman nopeasti valmennuksen täytyttyä, viimeistään valmennuspäivänä. Valmennusryhmä pidetään pienenä, jotta jokainen ratsukko saa tarpeeksi huomiota osakseen. Mehtälässä ei ole maneesia, joten ratsastaminen tapahtuu ulkokentällä sää varauksella tietenkin. Kaikista hurjimmassa säässä valmennus siirtyy.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse virtuaali@kettula.net otsikolla: Kouluvalmennus 01, muodossa
Ratsastaja - <a href="http://alkuinenosoite">Ratsun nimi</a>, "Ratsun lempinimi", ikä
Jokaisen valmennettavan sivuilla on oltava luonne.

3.3.2012 - Valmennettavia tulikin ryhmää viisi. En kehdannut jättää innokkaita ilmottautujia puille paljaille, joten tällä kertaa tämmöinen ryhmä. Katsellaan sitten seuraavalla kerralla uudestaan. ;)

Valmennettavat:

 1. Milja - Fiktion Aavi, "Aavi", 4v.
  Aavin mielestä oli mukavampaa venkoilla ja pukitella kuin kuunnella ratsastajan ohjeita. Tarkkailin ratsukon menoa ja tamman jatkaessa temppuiluaan käskin tekemään pysähdyksiä. Tamma ei tuntunut kuuntelevan pidätteitä ja pysähdykset muuttuivat levottomiksi peruutteluiksi. Menin ratsastajan avuksi ja muutaman yhteisen pysähdyksen jälkeen Aavi alkoi ymmärtää, ettei voisi koko aikaa venkoilla. Pysähdykset alkoivat sujua itsenäisestikin. Ravissa Aavi kulki nätisti, laukkannostot olivat vähän hankalia ja ratsukko saikin treenailla niitä ihan kunnolla valmennuksen aikana. Samalla pistin ratsukon tekemään siirtymisiä ja ympyröitä eri askellajeissa. Aavi keskittyi kunnolla ja ratsukon menoa oli lopulta tasapainoista ja kaunista katseltavaa.
 2. Mikael P. - KL Vekara, "Veka", 5v.
  Ratsukko oli valmennuksen alusta asti ryhmän reippaimpia. Vekan askel tuntui höyhenen kevyeltä ja annoin ratsukolle tehtäväksi siirtymiset ja ympyrät eri askellajeissa. Välillä ratsukkoa piti muistuttaa vauhdin hillitsemisestä ja puolipidätteiden tärkeydestä. Ympyrät menivätkin alkuun epätasapainossa. Tarkkailin ratsukkoa, käskin tekemään enemmän pidätteitä, ratsastajan keskittymään katseellaan ja painoavuillaan ympyrän muotoon. Veka keskittyi samalla paljon paremmin työhön kun ratsukko oli paremmin tasapainossa. Siirtymiset sujuivat hyvin ja ratsukolla ei tuntunut olevan liiallisen vauhdin ja pienen epätasapainoinen lisäksi muuta korjattavaa.
 3. apiljavanilja - Kaamoshurmuritar CC "Kauno" 5v
  Kauno oli valmennuksen helpoimpia tapauksia. Tamma kulki alusta asti hyvin kuulolla, selkeästi herkkä ja hyvä nuori hevonen ratsastaa. Silti välillä tammasta näki kuinka se olisi halunnut pistää vastaan pidätteille. Ratsastaja oli kuitenkin kärsivällinen, ratsasti pehmeällä kädellä ja vaati sen mitä halusi Kaunon tekevän. Siirtymiset, pysähdykset, peruutukset, ympyrät ja muut sujuivat ratsukolta lähes täydellisesti. Välillä siirtymiset eivät olleet täysin siistejä ja ympyrät saattoivat jäädä hassun muotoisiksi. Pyysinkin ratsastajaa ajattelemaan hieman edellä. Ratsukko alkoi näin toimia entistä paremmin yhteen eikä muuta korjattavaa koko valmennuksen aikana ilmennyt. Kauno vaatii selkeästi tietynlaisen ratsastajan, vaativan mutta samalla tarkan ja hellän. Tässä valmennuksessa kaikki osui nappiin.
 4. Donna - Alvaro Mer, "Alvaro", 4v
  Nuori, tasapainoinen ja reipas ori Alvaro vaikutti heti valmennuksen alussa hyvältä ratsulta. Ori vastasi kaikkiin pieniinkin apuihin herkästi ja oikein. Pysähdyksissä se seisoi moitteettomasti korvat hörössä sen mitä pyydettiin. Siirtymiset olivat siistejä ja täsmällisiä. Ympyrällä tuli kuitenkin pientä ongelmaa, ori tuntui hieman jäykältä. Käskin ratsukon tehdä kiemurauraa, jotta ori taipuisi paremmin molempiin suuntiin. Kunnon lämmittelyllä ympyrät sujuivat ja ori taipui paremmin. Reipas ratsukko sai seuraavaksi tehdä peruutuksia. Alvaro tiesi tehtävänsä ja peruutukset onnistuivat oikein näppärästi. Valmennus sujui hyvin ja ratsukko saisi tehdä valmennuksen jälkeenkin paljon taivutuksia, jotta Alvaro pysyisi taipuisana ja vetreänä tulevaisuutta varten.
 5. Amar - Amarin Perla, "Perla", 4v.
  Perla vaikutti alussa hieman malttamattoman oloinen ja alkukäynnit menivät melkoista vauhtia. Pyysin ratsukkoa tekemään heti alkuun pysähdyksiä, voltteja ja siirtymisiä käynnistä raviin. Pysähdykset olivat hieman liian pikaisia. Pyysin ratsastajaa olemaan tarkempi ja muutamien harjoitusten jälkeen Perla alkoi pysyä kärsivällisemmin paikallaan. Volteilla tamma taipui oikein nätisti ja siirtymiset sujuivat hyvin. Ratsukko pääsi laukannostoihin ja niissä oli hieman parannettavaa. Tamma lähti helpommin pikaraviin kuin nostamaan laukkaa. Muutama pidäte ja rauhallisempi laukannosto toivat puhtaan siirtymisen ja ratsukko pääsi muutan laukkakierroksen jälkeen loppukäyntien pariin.
Koristekuvat: kuvaaja ei halua nimeään mainittavan