Kouluvalmennus nuorille poneille 22.04.2012

a a

Mehtälä järjestää kouluvalmennuksen poneille sunnuntaina 22.04.2012. Valmennus tapahtuu Mehtälän tilalla. Valmennukseen mahtuu mukaan viisi (5) ratsukkoa. Valmennuksen taso on Helppo C. Valmennus on avoin nuorille ratsuille, alle 6-vuotiaille. Yksi ratsastaja voi luonnollisesti osallistua vain yhdellä ratsulla.

Jokainen ratsukko saa kommentit valmennuksesta, joka on siis nimi listaan tyylinen eikä vaadi valmennukseen osallistujilta kirjoittamista. Ne tulevat sivuille mahdollisimman nopeasti valmennuksen täytyttyä, viimeistään valmennuspäivänä. Valmennusryhmä pidetään pienenä, jotta jokainen ratsukko saa tarpeeksi huomiota osakseen. Mehtälässä ei ole maneesia, joten ratsastaminen tapahtuu ulkokentällä sää varauksella tietenkin. Kaikista hurjimmassa säässä valmennus siirtyy.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse riikka89@gmail.com otsikolla: Kouluvalmennus 02, muodossa
Ratsastaja - <a href="http://alkuinenosoite">Ratsun nimi</a>, "Ratsun lempinimi", ikä
Jokaisen valmennettavan sivuilla on oltava luonne.

Valmennettavat:

1. Hilma - Mic Soah, "Santtu", 4v.
Kommentti: Santtu saapui valmennukseen innoissaan ja ratsastajakin tuntui olevan hyvällä tuulella. Kuitenkin alusta asti oli selvää, ettei nuori poniori jaksaisi keskittyä kovinkaan vaativiin harjoituksiin. Santtu ja Hilma saivatkin harjoitella laukannostoja, rauhallisia sellaisia. Santtu tuntui pyrkivän omanlaiseen ratkaisuun eli hätiköintiin ja laukka nousi useimmiten jo paljon ennen kuin avut oli annettu. Ratsukko teki paljon ravityöskentelyä ja poni rauhoittui lopputunnista, jolloin saatiin onnistuneita laukannostoja. Tunnin aikana Santtu kuunteli hyvin apuja vaikka ei ollut ihan ongelmaton ratsastaa. Santtu vaikuttaa reippaalta ponilta, joka teettää paljon työtä ratsastajallaan mutta joka kulkee ainakin ilomielin eteenpäin.
2. Miia - BK Tyttebær Syltetøy, "Tytti", 5v
Kommentti: Miia saapui laiskanoloisen ponitamman, Tytin, kanssa valmennukseen. Alusta asti ponia sai herätellä ja ajaa eteenpäin. Miia hoiti homman hienosti ja pian Tyttikin alkoi heräillä. Ravi kulki mukavasti vaikkei kuitenkaan kovin reippaasti. Nappasin ratsukon liinaan hetkeksi ja Miian keskittyessä istuntaansa saimme Tytin kulkemaan hyvää vauhtia eteenpäin ravissa sekä laukassa molempiin suuntiin. Ratsukko jatkoi samaa uralla ja Tyttikin tuntui piristyneen. Mitään rankkoja harjoituksia ei tehty mutta poni alkoi kulkea paremmin ratsastajan istunnan ollessa kunnossa. Ponitamma taipui hyvin, kulki hyvin kuolaimella ja teki mitä pyydettiin. Tytti vaikutti mukavalta ponitammalta, joka kaipaa vaan eteenpäin vievää ratsastajaa.
3. Annika N - Kiiran Loviisa, "Loviisa", 5v
Kommentit: Innokas pikkuponi Loviisa saapui ratsastajansa Annikan kanssa valmennukseen intoa puhkuen. Heti tunnin alusta tamma kulki reippaasti eteenpäin ja kuunteli apuja hyvin. Ratsukko teki paljon siirtymisiä, jotka sujuivat muuten hienosti mutta Loviisa otti välillä ohjat itselleen ja lakkasi kuuntelemasta ratsastajaa. Annika teki kuitenkin kovasti töitä ja tamma kulki pian yhtä nätisti kuin aikaisemminkin. Avut menivät hyvin läpi, mutta Loviisa oli kovasti menopäällä ja ratsukko joutui tekemään kovasti töitä. Pyysin ratsukkoa tekemään voltteja ja isoja pääty-ympyröitä laukassa. Loviisa keskittyi paremmin poissa suoralta uralta ja laukka kulki todella kauniisti. Poni vaikuttaa hyvältä pikkuratsulta, jossa on potentiaali koulukentille.
4. mori-mori - VM Ex's And Oh's, "Ossi", 4v
Kommentit: Komea poniori Ossi ja ratsastaja mori-mori saapuivat valmennukseen ja vaikuttivat molemmat erittäin innokkailta. Alussa ratsukko teki pysähdyksiä, peruutuksia ja voltteja. Kaikki sujui hyvin, Ossi kulki kauniisti muodossa, kuunteli apuja ja teki kaiken mitä pyydettiin. Siirtymist käynnistä raviin sujuivat moitteettomasti, laukannostot vaativat hieman enemmän töitä. Ajoitukset eivät vain osuneet kohdilleen vaan poni tuntui ennakoivan ratsastajaa hieman liiankin paljon. Puolipidätteet ennen laukannostoa ratkaisivat ongelman ja poni kuunteli apuja tarkemmin. Ossi teki mitä pyydettiin, ratsastaja toimi taitavasti selässä ja kuunteli kaikki neuvot ja vaatimukset. Ratsukko on valmis koulukentille ja ponissa on kapasiteettia kisaradoille.
5. empsis - Jessica Marque "Sintti", 5v
Kommentit: Empsis ja Sintti-poni saapuivat valmennukseen pirtein mielin, katselin ihastuneen russitammaa, joka vaikutti reippaalta. Ponitamma tuntui alusta pirteältä ratsulta. Hetken kuluttua kuitenkin ratsastaja sai tehdä paljon enemmän töitä saadakseen Sintin kulkemaan eteenpäin nätisti. Ravityöskentely teki ratsukolle hyvää. Molemmat saivat tosissaan tehdä töitä ja se näkyi ratsukon kulkemisessa myöhemmin. Ravi näytti irtonaiselta, rennolta ja poni kulki tyytyväisenä. Laukkatyöskentelyn kanssa oli myös hieman ongelmaa, mutta reippaana ponina Sintti teki mitä pyydettiin. Oli mukava katsella ratsukon työskentelyä joka johti pienen tahmaisuuden jälkeen reippaaseen, kauniisti eteenpäin kulkevaan menoon.

Koristekuvat: kuvaaja ei halua nimeään mainittavan