Kouluvalmennus 13.05.2012

a a

Mehtälä järjestää kouluvalmennuksen sunnuntaina 13.05.2012. Valmennus tapahtuu Mehtälän tilalla ja kuuluu yhteistyössä Lumikuusen kanssa järjestettävään tapahtumaviikonloppuun. Valmennukseen mahtuu mukaan viisi (5) ratsukkoa. Valmennuksen taso on Helppo B. Valmennus on avoin kaikille. Yksi ratsastaja voi luonnollisesti osallistua vain yhdellä ratsulla.

Jokainen ratsukko saa kommentit valmennuksesta, joka on siis nimi listaan tyylinen eikä vaadi valmennukseen osallistujilta kirjoittamista. Ne tulevat sivuille mahdollisimman nopeasti valmennuksen täytyttyä, viimeistään valmennuspäivänä. Valmennusryhmä pidetään pienenä, jotta jokainen ratsukko saa tarpeeksi huomiota osakseen. Mehtälässä ei ole maneesia, joten ratsastaminen tapahtuu ulkokentällä sää varauksella tietenkin. Kaikista hurjimmassa säässä valmennus siirtyy.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse riikka89@gmail.com otsikolla: Kouluvalmennus 03, muodossa
Ratsastaja - <a href="http://alkuinenosoite">Ratsun nimi</a>, "Ratsun lempinimi"
Jokaisen valmennettavan sivuilla on oltava luonne.

Valmennettavat:

 1. Alison - Tähtisoturi Mer, "Teemu"
  Alison saapui komean Teemun kanssa valmennukseen ja parivaljakko oli oikein kaunista katseltavaa. Alison sai tehdä töitä orin selässä, eteenpäin piti ajaa mutta innostuttuaan Teemu teki kaiken mitä pyydettiin ja ratsastaminen alkoi näyttää helpolta. Ratsukko toimi hyvin yhteen. Välillä Teemun laukka putosi raville turhankin helposti, orin laukkaa saisi työstää reippaammin eteenpäin jotta se pysyisi laukassa eikä pyrkisi siirtymään ravin puolelle. Teetin ratsukolla pohkeeväistöjä, joissa Teemu polki nätisti ristiin ja väisti pohjetta oikeaoppisesti. Ratsukon väistöt sujuivat hyvin ja pyysin vielä tekemään muutamia avotaivutuksia. Teemu teki työtä käskettyä ja Alisonilla oli selkeästi homma hallussa. Ratsukon meno oli helponnäköistä. Kaikki askellajit sujuivat mainiosti paitsi tuo laukka-asia josta mainitsinkin jo aikaisemmin. Ravi ja käynti olivat kuitenkin erinomaisia. Pysähdykset ja peruutukset sujuivat ilman ongelmia.
 2. Meeri N. - Snillin Justiina, "Justiina"
  Meeri saapui suloisen Justiinan kanssa valmennukseen. Alusta tehtiin siirtymisiä, joissa Justiina tuntui hieman laiskottelevan. Ratsastaja saikin tehdä oman osansa työstä pyrkimällä sujuvampiin siirtymisiin. Välillä tammaa sai kannustaa raviin todella eikä Justiinaa oikein olisi huvittanut tehdä töitään. Kun ravi alkoi kulkea ja siirtymiset ravista käyntiin olivat ongelmattomia pyysin nostamaan laukkaa. Silloin ei ollut mitään ongelmaa Justiinan laiskuuden kanssa vaan tammasta lähti vauhtia ja ratsukko liihotti pitkin kenttää tukkaputkella. Tästä eteenpäin Justiina olikin hyvän energinen, herkkä ja helpompi saada tekemään työnsä. Pohkeenväistöt sujuivat näppärästi ja avotaivutuksetkin ratsukko sai pienellä hiomisella toimimaan. Oikein mukavan näköistä ratsastusta. Justiinasta löytyi vauhtia alun tahmeuden jälkeen.
 3. Reeta - Marwoolaf Ring, "Markus"
  Markuksen sivuilta ei löytynyt vaadittua luonnekuvausta!! Valmennukseen ilmestyi mukavanoloinen täysiveriori jonka kanssa ratsastajalla oli ongelmia lähinnä turhan vauhdin kanssa. Pienillä puolipidätteillä saatiin ratsu heräilemään ja pidätteet menemään läpi. Jarrujen löydyttyä Markus nosti hyvin laukat rauhallisesti ja siirtyi raviinkin ilman sen suurempia ongelmia. Käynti tuntui kiireiseltä ja tehtiin hieman töitä rentouttaaksemme orin kävelyä. Maltti tuntui orilta hieman puuttuvan. Pohkeenväistöt, avotaivukset, siirtymiset, pysähtymiset ja peruuttamiset sujuivat hienoisen hiomisen jälkeen. Ratsukko toimi hyvin yhteen ja kuunteli toisiaan.
 4. Pierre - Kasinollan Risetti, "Risetti"
  Mukava suomenhevostamma Risetti saapui Pierren kanssa valmennukseen ja tamma näytti heti oikein mukavasti liikkuvalta pakkaukselta. Perusasiat tuntuivat olevan hyvin hallussa, käynti, ravi ja laukka kulkivat nätisti. Pidätteet menivät helpolla läpi, pysähdykset ja peruutuksetkin sujuivat ilman ongelmia. Siirtymiset saisivat olla hieman sujuvampia, nyt Risetti lähti puskemaan nopeampaa ravia ennen laukannostoa mikä sai siirtymisen näyttämään hassulta. Pienet pidätteet ennen laukannostoa saivat noston näyttämään paremmalta ja tammakin oli helpommin tuntumalla laukassa. Laukasta raviin siirtyminen oli kuitenki erinomainen. Pohkeenväistöt tuottivat hieman ongelmia ja niitä korjailtiin ratsukon kanssa ja saatiin väistöt toimimaan lopulta oikein hyvännäköisesti. Risetti vaikutti mukavan herkältä ja energiseltä tammalta joka oppii nopeasti ja sisäistää oppimansa kunnolla ratsastajan tehdessä selväksi mitä tehdään ja miten.
 5. Melina - Merrie, "Merri"
  Merrie vaikutti heti valmennuksen alusta mukavalta ja helpolta ponilta. Melinan kanssa yhteistyö sujui lähes saumattomasti. Ponille perushommat olivat helppoa kauraa. Merrie siirtyi käynnistä raviin pienin avuin, pidätteet menivät läpi helposti ja välillä sain muistuttaa Melinaa hillitsemään käsiään. Merrin jarrut olivat tehokkaat ja tamma tuntui hieman hermostuvan liian kovista pidätteistä. Käsi saatiin pehmeämmäksi ja ratsukon meno näytti vielä entistä paremmalle. Siirtymiset sujuivat helponnäköisesti. Pysähtymisten ajoittamista harjoiteltiin ja saatiin ne toimimaan. Peruuttamisen kanssa Merrillä ei ollut mitään ongelmia. Pohkeenväistöt olivat näyttäviä ja poni keskittyi työhönsä täysillä. Avotaivutuksetkin tuntuivat olevan tuttu juttu. Välillä piti muistutella Merriä kulkemaan myös eteenpäin eikä jäädä junnaamaan paikoillaan harjoituksia tehtäessä. Oikein nättiä katseltavaa ratsukon meno ja pienellä hiomisella lähes täydellistä.
Koristekuvat: kuvaaja ei halua nimeään mainittavan