Kouluvalmennus ERI:n jäsenille 30.6.2012

a a

Mehtälä järjestää kouluvalmennuksen lauantaina 30.6.2012 Valmennus tapahtuu Mehtälän tilalla Valmennukseen mahtuu mukaan viisi (5) ratsukkoa. Valmennuksen taso on Helppo A. Valmennus on avoin vain Eliittiratsastajien jäsenille. Yksi ratsastaja voi luonnollisesti osallistua vain yhdellä ratsulla.

Jokainen ratsukko saa kommentit valmennuksesta, joka on siis nimi listaan tyylinen eikä vaadi valmennukseen osallistujilta kirjoittamista. Ne tulevat sivuille mahdollisimman nopeasti valmennuksen täytyttyä, viimeistään valmennuspäivänä. Valmennusryhmä pidetään pienenä, jotta jokainen ratsukko saa tarpeeksi huomiota osakseen. Mehtälän upouusi maneesi toimii valmennuspaikkana jos vettä tulee kamalasti. Hyvällä säällä ratsastellaan kuitenkin kentällä.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse riikka89@gmail.com otsikolla: Kouluvalmennus ERI, muodossa
Ratsastaja - <a href="http://alkuinenosoite">Ratsun nimi</a>, "Ratsun lempinimi"
Jokaisen valmennettavan sivuilla on oltava luonne.
Valmennus on täynnä, kommentit tulevat myöhemmin.

12.7.2012 Sain valmennukset vihdoin ja viimein kirjoiteltua. Valmennuksen taso oli hyvä vaikka oli pari hevosta jotka olivat korkeammin koulutettuja, mutta hienosti saatiin valmennus kasaan ja oli hienoa nähdä erilaisia ratsukkoja valmentautumassa.

Valmennettavat:

 1. Nenna - Hiprakan Olavi, "Olavi"
  Katselin uteliaana valmennuksen alussa kuinka Nenna ratsasti pientä ja tarkanoloista oria, Olavia, pitkin kenttää. Parivaljakko tuntui toimivan hyvin keskenään, ori kulki hieman tahmeasti aluessa mutta ratsastaja sai korjattua tahdin reippaammaksi helposti kevyillä avuilla. Ratsukot saivat alkuun tehdä omalla tavallaan siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Nennan ja Olavin siirtymiset sujuivat hyvin, ori kuunteli ja Nenna ratsasti napakasti rauhallista ratsuaan. Vapaiden tehtävien jälkeen pohkeenväistöt menivät tältä ratsukolta kuin vettä vaan, hieman piti pyytää lisäämään vauhtia jottei Olavi jäisi vain paikalleen väistelemään. Seuraavalla kerralla harjoitus sujui reippaammin. Taas hieman siirtymisiä sekä taivutteluja, jotka ratsukko suoritti rutiininomaisesti. Seuraavan otettiin takaosakäännöksiä, joissa Nenna joutui hieman muistelemaan Olavin kanssa kuinkas ne menivätkään. Muutaman avustavan sanan jälkeen takaosakäännökset onnistuivat helposti. Olavi vaikutti oikein osaavalta ja tottelevaiselta ratsulta, jota saisi kyllä vielä enemmän pyytää eteenpäin ja taivutuksissa taivutella enemmän jotta ori säilyisi kuulolla paremmin eikä vain juoksisi läpi harjoitusten.
 2. Seela. - Breezy Cimeira, "Cimmie"
  Seela ja Cimmie olivat jo alussa mielekiintoisen oloinen ratsukko. Ratsastaja joutui tekemään alussa todella vähän, poni tuntui tietävän mitä tehdään ja mitä siltä pyydettiin vaikkei ratsastaja sitä vielä edes pyytänyt. Alun siirtymiset, peruutukset, pysähdykset ja taivuttelut sujuivat ratsukolta rutiinilla. Poni taipui hyvin, siirtymiset olivat siistejä. Pysähdyksissä Cimmie malttoi olla paikallaan ja peruutukset mentiin mallikkaasti vaikka ponia vähän ärsytti peruutella monta kertaa. Pohkeenväistöissä ratsukon kanssa ongelmana oli selkeästi ponin tapa juosta harjoitus läpi liiankin omatoimisesti. Seela sai tehdä pidätteitä, pyytää selkeämpää väistöä ja parin kerran jälkeen pohkeenväistä oli selkeämpi. Cimmiekin keskittyi nyt paremmin ratsastajan apuihin eikä tehnyt oman pään mukaan. Sitten otettiin hieman lisää taivutuksia ja siirtymisiä, joissa ratsukko keskittyi nyt paremmin tekemiseensä. Takaosakäännöksissä molemmat olivat tehtävän tasalla ja kaikki meni kuin oppikirjoissa konsanaan parin kerran jälkeen. Tasapainoinen ratsukko, Cimmielle pitää kuitenkin muistaa paremmin muistutella ratsastajan kuunteleminen vaikka poni tekee mitä pyydetään, silti se voi olla aina pikkuisen paremmin kuulolla.
 3. Ajattar - Rocksteady's Fiona, "Fiona"
  Fiona näytti jo heti alussa osaavansa liikkua. Siirtymisissä ponitamma ei meinannut malttaa aina siirtyä laukasta raviin ja tarjosi liiankin herkästi laukkaa heti ravin perään. Ajattar sai muistuttaa tammaa tekemällä pidätteitä, poni kuumeni kuitenkin joten annoin ratsukolle luvan ottaa laukkaa isoilla pääty-ympyröillä jotta saataisi poni rauhoittumaan. Laukattuaan hetken alkoi Fionakin kuunnella ratsastajaa ja siirtymiset alkoivat olla oikeasti siistejä, hyvin ajoitettuja ja kaunista katseltavaa. Pysähdykset ja peruutukset olivat ratsukolle helppo homma eikä niissä ollut mitään ongelmaa. Pohkeenväistöissä Fiona näytti kykynsä tekemällä lennokkaat väistöt askellajista riippumatta. Ratsastaja sai hillittyä tamman menohaluja sopivasti ja pohkeenväistöt olivat ennenkaikkea näyttäviä ja helponnäköisiä. Seuraavaksi otettiin taas siirtymisiä, jotka sujuivat mallikkaasti. Takaosakäännöksissä Ajattar joutui pidättelemään tammaa enemmän ja Fionaa meinasi ruveta potuttamaan moinen harjoitus. Kunnialla ratsukko kuitenkin tehtävän suoritti ja paransi kerta toisen jälkeen Fionankin päästessä jyvälle. Oikein mainio ratsukko, jonka uskon olevan oikein näyttävää seurattavaa kisakentillä!
 4. Yogi - Xactly In Time, "Essi"
  Yogin ratsastaessa Essin kanssa kentälle tiesin ettei tälle ratsukolle olisi hirveästi annettavaa tässä valmennuksessa. Ratsukko teki kuitenkin kaiken minkä muutkin vaikka tehtävät olivat tuttua kauraa molemmille. Siirtymiset, pysähtymiset ja peruutukset sujuivat hyvin. Taivutuksissa Essi ja Yogi tekivät valmennuksen parhaimman kolmikaarisen kiemurauran. Tamma taipui kauniisti, kulki juuri niin kuin pitikin ja olisi varmasti kisoissa saanut täydet pisteet suorituksesta. Pohkeenväistöt olivat näyttäviä ja kuin oppikirjasta repäistyjä. Taas siirtymisiä ja taivutuksia volteilla. Ratsukko kulki keskittyneen oloisena eteenpäin, tehden mitä pyydettiin. Takaosakäännökset olivat Essille tuttu juttu, piti niihin keskittyä kovasti mutta tamma tuntui tekevän työnsä mielellään. Upea ratsukko, jolle ei tässä valmennuksessa ollut mitään uutta.
 5. Vibaja - Amália, "Alia"
  Vibaja sai heti alkuun tehdä töitä pitääkseen Alian kunnolla liikkeessä. Tamma tuntui jäävän miettimään omiaan, joten siirtymisissä sitä sai herätellä oikein kunnolla. Pian alkoi homma luistaa kun ratsastaja muisti pitää tamman kuulolla raipan kera. Siirtymisissä hiottiin ajoitusta ja se parani kerta toisensa jälkeen. Pysähtyminen ja peruuttaminen olivat Alialle helppo homma ja niissä kuuliainen tamma teki hyvää työtä. Ratsukko sai pohkeenväistöissäkin hakea vauhdikkuutta, askeliin lennottuutta ja kyllä se sieltä kaivamalla löytyikin. Lopun valmennuksen Alia kulki reippaammin eteenpäin ja ratsastaj sai keskittyä enemmän ratsastuslinjoihin sekä ajoituksien tarkentamiseen. Hieno parannus valmennuksen alusta. Takaosakäännökset olivat ratsukolle tuttuja ja ne sujuivat ongelmitta. Alia paransi hyvin valmennuksen loppua kohti, pyrki itsekin eteenpäin lennokkaammin ja taivutuksissa ratsukko loisti lopulta. Upea ratsukko kun vauhtia muistaa ylläpitää!

Koristekuvat: kuvaaja ei halua nimeään mainittavan