Koivukujan Lemmikki

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja

lemmikki

Lemmikki lemmikki

Kuvat © kasvattaja!

Koivukujan Lemmikki

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 01.02.2012, 93-vuotias SÄKÄ 154cm
KASVATTAJA Koivukujan Suomenhevoset VÄRI punarautias
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 0 kpl
KOULUTUSTASO VaB, 80cm REK.NRO.  
ISÄ Fiktion Luotsi EMÄ Koon Neitoperho

1 vuotta - 02.03.2012 - 2 vuotta - 01.04.2012 - 3 vuotta - 02.05.2012 - 4 vuotta - 01.06.2012
5 vuotta - 02.07.2012 - 6 vuotta - 01.08.2012 - 7 vuotta - 31.08.2012 - 8 vuotta - 01.10.2012
9 vuotta - 31.10.2012

LUONNE

Koivukujan Lemmikki syntyi 1.helmikuuta 2012. Pikkutamma varattiin Mehtälään ennen syntymäänsä.

Tämä hörökorvainen suomenhevostamma on rauhallinen, tarmokas ja hurmaava. Lemmikki on hoitaessa helppo, selväjärkinen ja melkoinen haliotus. Tamma vaatii oman osansa huomiosta, hellimisestä eikä anna itsensä unohtua arjen keskelläkään. Lemmikki on tallissa SE hevonen joka hörisee kuullessaan lähestyvät askeleet. Se joka on ensimmäisenä tarhan portilla vastassa ja se jonka kiinniottaminen laitumella ei ole koskaan vaikeaa. Lemmikki on ihmisrakas ja oikein suloinen lemmikki.

Lemmikin kanssa työskentely tuntuu joskus jopa raskaalta tamman ollessa niin helposti kiintyvää ja halittavaa sorttia. Hoitaessa tarvitaan tietyt hellimiset ja tamma suuttuu liian pikaisesta satuloimisprosessista. Kiire ja stressi tekevät Lemmikistä kiukkuisen ja se pistää kampoihin kiireelle. Usein Lemmikin hoitaminen vie eniten aikaa koko tallin muun sakin rinnalla. Onneksi meillä on kuitenkin aikaa jokaiselle hevoselle ja Lemmikki saa nauttia melkolailla rennosta elämästään täysillä. Hoitaessahan Lemmikki on muuten täysi kymppi kun asiat tehdään rauhassa eikä hosuta.

Ratsuna Lemmikki on tarmokas ja työhönsä helposti paneutuva. Kaikki tehdään mitä pyydetään ja usein tuntuu, ettei tämän tamman kanssa edistymiseen ei olisi minkäänlaisia esteitä. Lemmikki kuuntelee pieniäkin apuja ja keskittyy koulukentillä täysillä työntekoon. Estekentillä liikettä löytyy ja tarmoa hypätä, kuitenkin Lemmikki on selkeästi kouluratsu eikä estekenttien kingi. Ratsuntyössäänkin Lemmikki vaatii paljon huomiota eikä sen ratsastaminen kuitenkaan ole mitään kevyttä hommaa, jos oikeasti töitä ollaan tekemässä. Työhön on paneuduttava samalla antaumuksella kuin tammakin tekee. Tamma turhautuu jos ei pääse kunnolla tekemisen makuun. Opetushevosena Lemmikki on parhaimmillaan, se kuuntelee ratsastajaa mutta ei rankaise virheistä vaan tekee sen minkä tulkitsee oikeaksi.

Maastossa Lemmikki on pomminvarma ratsu ja aloittelijallekin sopiva kulkupeli. Tamma kulkee missä tahansa kohtaa letkaa ja yksinkin uskaltaa reippailla metsässä.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!