Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja

Tämä hevonen on virtuaalihevonen. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!

loora

Kuvat © www.tiiangalleria.net/vapaasti.html

Low on Ideas "Loora" R.I.P. 1.10.2011 - 3.7.2012 (8v)

Loora löydettiin kesälaitumelta kuolleena, eläinlääkärin mukaan tamma oli saanut sydänkohtauksen ja kuollut nopeasti kauniina kesäisenä yönä. Ehkä tällä kaikella oli tarkoituksensa, sillä että Loora löysi tiensä meille. Ainakin se sai elää lopun elämänsä stressittömästi ja nauttien elämästään.

Rotu: Trakehner Sukupuoli: tamma
Syntynyt:

1.10.2011

Säkä: 170cm
Kasvattaja: Iita VRL-10841 Väri: ruunikko
Omistaja: rukkanen Jälkeläisiä: 0 kpl
Koulutustaso: Helppo C, re.70cm Rek.nro: VH12-021-0002
Muuta:  

Täyttänyt 4v 1.12.2011 - oma ikääntyminen

LUONNE

Loora on itsepäinen ja temperamenttinen tapaus, joka ei päästä ketään helpolla.

Looran kasvattaja kertoi heti ettei Loora ole mikään helppo tapaus myytäväksi. Nelivuotias tamma tahtoi tehdä aina oman päänsä mukaan eikä oikein sietänyt komentelua ihmisiltä. Minun mielestäni Loorassa oli silti jotain lupaavaa ja kapasiteettia nuoresta neidosta tuntui löytyvän jo koeratsastuksessa. Looralla oli hypättykin jonkun verran vaikka ratsastaja toisensa jälkeen olikin saanut niellä pölyä neitokaisen päätettyä ettei enää halua hyppiä, ainakaan selässä olevan ratsastajan kera.

Alkuvaikeuksien jälkeen Loorasta on alkanut kuoriutua kelpo ratsu vaikkei se helppo tule koskaan olemaankaan. Tamman perusluonne on tulinen, temperamenttinen ja oikutteleva. Karsinassa vastassa on ensimmäisenä luimisteleva tamma tai sen takapuoli. Loora uhittelee kovasti eikä antaisi millään ihmisen pomottaa vaan pyrkii tekemään itsestään lauman pään. Taluttaessa Loora jyrää, kavioita putsatessa se juurruttaa jalkansa maahan eikä suostu tekemään mitään. Varustaminen sujuu melko helpolla tamman tyytyessä pelkästään luimimaan ikävästi. Kuolaimet tamma ottaa suuhun pitkin hampain ja silmiään pyöritellen.

Ratsuna Loora on raaka. Se ei kulje lähellekään muodossa, rentoutuu vasta pitkän ratsastamisen jälkeen ja vaatii ratsastajalta paljon. Parhaimmillaan tamma on saadessaan länkkärikamat selkäänsä ja päästessään tekemään töitä rennommalla otteella. Rento, päättävinen ratsastaja saa Loorasta parhaat puolet esiin pyrkimällä molemmin puoliseen luottamukseen. Rauhallinen meno sopii Looralle vaikka tamma pyrkii pääsemään ratsastajastaan eroon. Länkkärisatulan kanssa se ei kuitenkaan ole niin vain mahdollisa. Looran kisauraa ei enää jatketa este- eikä koulukentillä vaan tamman kanssa pyritään tekemään töitä kotona rennosti ja omalla painollaan.

Koeratsastuksessa tuntemani kapasiteetti tuntuu silti olevan jossain piilossa. Tammasta tulisi varmasti pätevä lännenratsu ja harrastehevonen muttei mitään kisahevosta koskaan. Esteillä ponnua löytyy ja intoa mutta ei tarpeeksi iloa.

Loora stressaa matkustamista aivan hirveästi. Hankalan luonteensa vuoksi se on myös hyvin turhauttavaa matkaseuraa.. Kisapaikalla Looran pää tuntuu hajoavan tuhansiksi paloiksi. Tammasta tulee entistä huonotuulisempi ja hermoheikko. Kotioloissa traileriin meno onnistuu mutta kisapaikalla trailerista ulostulo on jotain aivan hirvittävää tamman mielestä..

http://www.freebok.net/books/mehtala/view.html