Muru

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja

tamma tamma

Kuvat © Järviluoto

ROTU torinhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 11.02.2011, 50-vuotias SÄKÄ 166cm
KASVATTAJA

Tuuli Klavan (EST) evm

VÄRI rautias
TUOJA Dintti (VRL-01717) REK.NRO. VH12-093-0004
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 1 kpl
ISÄ Movik evm EMÄ Laura evm
KOULUTUSTASO heB, 90cm MERIITIT  

LUONNE

Muru saapui Mehtälään 2012 kesäkuun alussa. Mukava torinhevostamma tuntui hyvältä ostokselta, tamma oli helppo hoitaa, hyvä ja tasainen ratsastaa, joten Muru lähti meidän mukaamme kotiin vanhalta talliltaan. Kisoissa kivasti pärjännyt Muru näytti sijoitustensa puolesta myös kannattavalta ostokselta. Pääsisin kisaamaan helppoja luokkia tasaisen suorittajan kanssa ja talliin saataisi uusi ratsu, jonka kanssa aloittelijakin tulisi toimeen vaikkei Muru mikään pikkuinen ollutkaan.

Luonteeltaan Muru on lähes täydellisen opettavainen hevonen. Sen kanssa on helppoa tulla toimeen kun kohtelee eläintä kunnioittavasti mutta pitää samalla oman päänsä siinä miten asiat tehdään. Muru on karsinassa kärtty, se ei pure eikä potki mutta luimistelee, koska ei pidä vieraista omalla alueellaan. Jokaisella meillä on oikeus omaan yksityisyyteen, miksei siis Murullakin. Tamman kanssa täytyy rakentaa luottamusta ennen kuin karsinaan pääsee ilman että Muru hirveästi luimii ja uhoaa. Eikä tamma pidä siitä että jatkuvasti eri ihminen käsittelee sitä. Uuden ihmisen kanssa menee oma aikansa ennen kuin Muru käyttäytyy hyvin. Kun siihen pisteeseen päästään on Muru oikein ihastuttava kaveri vaikkei mikään päivänpaiste olekaan.

Ratsuna Muru ei ole mikään kouluratojen kuningatar eikä hyppää hirmuisia esteitäkään. Tamma ei ole ainakaan liian herkkä, töitä sen kanssa saa tehdä muttei Muru ole mikään mahdoton ratsu. Muru ei pidä siitä että suuhun jäädään roikkumaan eikä kylkiä saa turhaan paukuttaa. Siitä tamma hermostuu eikä varmasti tee mitään mitä pyydetään. Murun suurin pahe on ratsastajan testaaminen. Kulmaan ei varmasti mennä jos ei sinne oikeasti tammaa ratsasteta oikein. Hidastelu kuuluu myös testaamiseen, Murua saa reippaasti ajaa eteenpäin ja ratsastaa rohkeasti eteenpäin. Koulua väännettäessä Murun kanssa on oltava tarkkana, annettava isolle tammalle aikaa tehdä työnsä eikä vaatia liian nopealla tahdilla asioita jottei tamma kokonaan turhaudu tehtäviin. Esteillä Muru on vauhdikas vaikkei olekaan mikään ketterin hevonen, se kuitenkin yrittää parhaansa ja etenee estekentillä vakaasti esteeltä toiselle. Koulupuoli on kuitenkin Murulle tutumpaa.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!