Muru

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja

PÄIVÄKIRJA

9.12.2012 - Hankitreeniä?

Muru näytti nyrpeää naamaa kun hain sen päiväheinien jälkeen talliin. Tiesihän se toki, että nyt ollaan menossa tekemään töitä. Hapannaama lähti kuitenkin kiltisti mukaani talliin vaikka esittikin hirveän vastentahtoista. Karsinaan päästessään Muru tsekkasi ensimmäisenä ruokikipon, nauroin tamman pettyneelle ilmeelle. "Ei siellä vielä mitään ole, pöljä!" Muru katsoi minua suurilla tummilla silmillään, korviaan luimistaen. Nappasin tamman harjat ja aloittelin harjausurakan. Suuri tammani oli kasvattanut kunnollisen talviturkin ja onnekseni pyörinyt ties missä puruissa ja heinissä.. Jonkin aikaa sain Murua harjata ja rapsutella. Alkoihan se ratsureimani vihdoin rentoutua ja näyttää iloisempaa naamaa.

Kun sain varusteet tammalle valmiiksi ja tarkistettua vielä kerran, olimme vihdoin lähtövalmiit. Nappasin kypärän päähäni ja suuntasin tamman kera ulos. Oli onneksi vielä valoisaa. Luntakin oli tupruttanut viimeaikoina ihan kiitettävästi, joten pääsisimme ensimmäistä kertaa tänä talvena jopa pellolle hankitreeniä tekemään. Ei tuota hankea kovin korkeaksi voinut sanoa, mutta olisi siinä enemmän haastetta kuin maneesin kuivalla pohjalla liidellä.

Muru katseli tyytyväisenä ympärilleen kun ei joutunutkaan kentälle tai maneesiin. Rento hevonen eteni allani keinuen kohti peltokaistaletta. Keräsin hieman ohjia ratsastaessani Murun pellolle, piti olla varovainen ettemme humpsahtaisi ojaan. Onneksi isäntä oli merkannut aurauskepeillä missä menivät turvalliset peltoreitit. Otin tuntuman ja annoin tammalle merkin pidentää askeltaan. Muru vastasi tottelevaisena ja etenimme ripeää käyntiä pitkin peltoa. Nostin ravin ja Murun mielestä oli hirveän kivaa pikkuisen heittää riemupukkia nostossa. Olin onneksi varautunut eikä Muru ole mikään kova pukittelija muutenkaan.

Pian Muru alkoi rentoutua, ratsastin sitä rennommaksi ja taivuttelin isoilla ympyröillä. Välttelin pellonpäätyä, useimmilla hevosilla kun on siinä kohtaa aina hirveä kiire lähteä kotia kohti. Muru vilkuili välillä kodin suuntaan mutta keskittyi kuitenkin reippaasti töiden tekoon. Saatuani tamman rennoksi ja harjoitusten sujuessa helposti annoin tamman hidastaa käyntiin ja suuntasin kulkumme kotia kohti. Letkein askelin saavuimme kotipihaan, jossa Muru hirnahteli kavereille. Tarhaan se halusi itsekin heiniä mutustamaan. Vein Murun kuitenkin vielä sisään, purin siltä kamat pois ja heitin loimen selkään. Saisi hetken kuivatella sisällä ja sitten pääsisi takaisin pihalle kavereiden kanssa riekkumaan.

 

Valmennukset

Estevalmennuksia 0 kpl, kouluvalmennuksia 0 kpl


 

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!