Piparina HUI

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Piparina HUI

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 04.06.2012 , 65-vuotias SÄKÄ 160 cm
KASVATTAJA Viehättävä VÄRI ruunikko
OMISTAJA Mehtälä / rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 1 kpl
KOULUTUSTASO Va A & 100cm  REK.NRO. VH12-018-0622
ISÄ Verikosto HUI
VIR MVA Ch, KTK-III
EMÄ Fiktion Pipa
VIR MVA Ch, KTK-II
SAAVUTUKSET ei saavutuksia

Täyttänyt 4-vuotta 03.10.2012. Ikääntynyt ensimmäisen 4v 1 IRL kk = 1 virt. a. Sen jälkeen 2 IRL kk = 1 virt. a.
5 vuotta - 02.12.2012 - 6 vuotta - 01.02.2013 - 7 vuotta - 03.04.2013 - 8 vuotta - 03.06.2013 - 9 vuotta - 03.08.2013 - 10 vuotta - 03.10.2013

LUONNE

Piparina HUI tuli talliin heinäkuussa 2012, sopivasti hieman ennen syntymäpäivääni kuin ennakkolahjaksi. Tammalle on kertynyt lyhyessä ajassa monta lempinimeä, Pipatus, Pipa, Rina ja monta muuta. Pipatus lienee eniten sellainen kunnollinen lellittelynimi, Pipa enemmän kutsumanimi. Rinaa käytettiin kasvattajan luona, tamman emähän on Pipa, joten kaksi samannimistä hevosta olisi voinut olla hankalaa. Pipa on kuitenkin vakiintunut meillä lyhyeksi kutsumanimeksi tälle ihanalle ruunikolle.

Korvat hörössä Pipa tulee vastaan tarhassa ja karsinan ovella. Se on ihana tuttavallinen, ihmisrakas ja lempeä. Hoitaessa Pipa seisoo kiltisti paikallaan, useimmiten nuokkuen unen rajamailla. Hoitotoimenpiteet sujuvat moitteettomasti, jalat nousevat helposti eikä tamma turhia hötkyile muutenkaan. Kun tuot satulan Pipan näkökenttään saa se tammaan eloa. Tamma tietää että ollaan menossa tekemään töitä ja heräilee pikkuhiljaa. Suitset saa neitokaisen päähän helposti vaikka kuolaimet eivät aina maistu. Satulavyötä kiristäessä Pipa pullistelee mahaansa, herkän mahanalusen takia onneksi tamman saa helposti herpaantumaan ja se hengittää turhat ilmat ulos. Ja niin satulavyön saa kunnolla kiinni.

Ratsaille kivutessaan kannattaa muistaa ettei Pipa ole niin rauhallinen ratsu kuin siitä voisi maastakäsin luulla. Selkään kipuaminen voi olla jo alkuun hankalaa, tamma ei meinaa pysyä paikallaan, ainakaan vapaaehtoisesti. Käynti on reipasta ja Pipa löntystää laiskasti vain harvoin. Yleensä Pipan näkee kentällä kävelemässä korvat pystyssä, pää ylhäällä, uteliaana ja valmiina sinkoilemaan pitkin poikin. Siirtymiset tuottavat vielä hankaluuksia, tamma kuumuu helposti vaikka onkin ihanan herkkä ratsastaa. Pipan kanssa on muistettava pidätteiden tärkeys, pienet avut ja oman istunnan merkitys ratsastuksessa. Tamma on kipakka ratsastaa, joskus se yksinkertaisesti ei halua tehdä asiaa a, syystä b. Koulukentillä Pipasta tulee varmasti hieno kilpahevonen, josta löytyy liikettä. Ei tämän nuoren kanssa ainakaan jää tervaan tarpomaan. Esteillä Pipa on kuin dynamiittipötkö. Energiaa löytyy, ponnua myös vaikkei Pipan kanssa kamalan suuria luokkia hypätäkään.

.. Luonnetta tulossa lisää.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!