Fiktion Pirella

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

Fiktion Pirella

ROTU suomenpienhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 7.9.2010, 73-vuotias SÄKÄ 145 cm
KASVATTAJA Fiktio VÄRI rautias
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 0 kpl
KOULUTUSTASO He A, 60cm REK.NRO. VH11-018-1502

Pirella on täyttänyt 4 vuotta 08.05.2011.

VSR:n Suomenhevostammojen joulukuun kantakirjaustilaisuus:
14 p. + 13 p. + 15 p. + 14 p. = 56 p. ei palkintoa
- Melko hyvät tyypit, epäsopusuhtainen, pieni takapää, lyhyt lautanen, vankka pitkä runko, raskas pitkä kaula.
- Kaunis pää, hyvä kaula. Etu- ja takaosa eri paria. Erittäin matalakantainen.

Suomenhevosten rotunäyttely 5.12.2011 III-palkinto.

LUONNE

Fiktion Pirella on hyvin kultainen ja ihastuttava tamma, joka tuli meille aikalailla äkkiä. Eikä varmasti tulla katumaan tätä ostosta. Pirella on yleisluonteeltaan kiltti, rauhallinen ja erittäin kärsivällinen. Sen kanssa on helppoa työskennellä. Temperamenttia löytyy lähinnä vaativan ratsastajan kanssa.

Hoitaessa Pirella käyttäytyy mallikkaasti, hoidettiin sitä sitten karsinassa tai käytävällä. Kärsivällisesti neito seisoo koko toimenpiteen ajan. Kisapaikoillakin Pirella käyttäytyy hyvin eikä hermoile. Tamma sopii luonteensa puolesta oikein mainiosti myös aloittelijoiden käsiteltäväksi. Karsinassa tamma käyttäytyy hyvin eikä pelleile ylimääräisiä. Korvat hörössä se on vastassa tulijoita ja tutkii kaikki taskut.

Ratsuna Pirella on rauhallinen ja kärsivällinen. Aloittelijoitakin opettanut tamma toimii vaativamman ratsastajan kanssa kuitenkin melkolailla eritavalla. Helpolla päästessään Pirella antaa aina vähän extraa, mutta kun vaatimukset kovenevat mitään ei saa ilmaiseksi. Tammaa ei voi haukkua laiskaksi kuitenkaan. Se vain olettaa, että jos vaaditaan enemmän niin myös osataan enemmän. Käyntityöskentely on reipasta ja sujuvaa, ravissa täytyy ajaa jo enemmän eteenpäin ja laukkatyöskentelyssä on oltava tarkkana, ettei Pirella ala vältellä työntekoa ja vaihda raville koko aikaa. Tamma on kuitenkin ahkera tekemään kun sitä kannustaa kunnolla eteenpäin ja ratsastaa oikeinpäin.

Muiden hevosten kanssa Pirella on sosiaalinen ja pirteä. Aina löytyy joku kaveri jonka kanssa rapsutella ja jakaa heinät. Traileriin mennään helposti eikä lastaus ole Pirellalle mitenkään hankalaa. Kyydissäkin ollaan kiltisti. Usein Pirella onkin se joka lähtee hankalien kuskattavien henkiseksi tueksi mukaan reissuihin. Tamma onkin hyvää seuraa tällaisille kavereille ja rauhoittaa jo olemuksellaan levottomampiakin kavereita.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!