Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja

Tämä hevonen on virtuaalihevonen. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!

rene

Kuvat © Tomasz Siergiej (thanks! luvat on!)

Rotu: Trakehner Sukupuoli: tamma
Syntynyt:

11.11.2011, 132-v

Säkä: 167 cm
Kasvattaja: Wincare Väri: ruunikko
Omistaja: rukkanen (VRL-00583) Jälkeläisiä: 0 kpl
Koulutustaso: VaA, 70cm Rek.nro: VH12-021-0001
Muuta:  

Ensimmäinen IRL kuukausi = 4 virt. vuotta. Täyttänyt 4v 11.12.2011!

Millainen tapaus?

Renee on reilu, rehti, reipas ja rento nuori neito.

Hoitaessa Renee on mukavan rento eikä hytkyile turhia. Rapsutukset otetaan ilolla vastaan eikä Reneen mielestä koskaan pitäisi tehdä hoitotoimenpiteitä kiireellä. Kiireisen hoitajan kanssa Renee temppuilee, pistää jarrut päälle eikä varmasti tee mitään mitä pyydetään. Perusteellinen harjaus on päivän paras hetki ja ratsastuksen jälkeen tamma vaatii kiitokseksi kiireettömän rapsutushetken. Renee ei yritä olla mieliksi kenellekään vaan sen tekemisistä paistaa rehellisyys. Mitään ei tarvitse esittää. Tamma on utelias eikä pelkää tutustua uusiin asioihin. Päätä pahkaa ei silti uusiin paikkoihin rynnätä vaan tutkitaan, haistellaan ja katsellaan miten oma porukka asioihin suhtautuu. Renee on yhden ihmisen hevonen. Jos tuttua ihmistä ei näe vähään aikaan on tamma levoton. Onneksi Renee kuitenkin omaksuu omaan porukkaan helposti ihmiset jotka se näkee päivittäin. Omistajan ei siis tarvitse olla joka päivä se joka tuo neidolle heinät karsinaan ja kuskaa sen tarhaan. Selkään ei kuitenkaan voi pistää ketä vain eikä Renee päästä karsinaansa ihan ketä vain uutta ihmistä. Uusien kanssa testataan rankasti ja hyväksytään vasta ne jotka osaavat olla rauhallisia. Rapsutukset ja herkut ovatkin Reneen mielestä parasta maailmassa ja niillä ystävyydestä osan voi ostaa. Silti rauhattomat hoitajat ovat Reneen mielstä pahinta maailmassa eikä sellaisten kanssa tarvitse tulla toimeen..

Ratsastajan kanssa Renee työskentelee reippaasti, kentällä ei ole kertaakaan nähty laiskaa Reneetä. Askeleet vievät lennokkaasti eteenpäin. Pienillä, kevyillä avuilla tamma kulkee kauniisti. Rujomman ratsastajan kanssa neito pukittaa, väistää ja yrittää luistaa ratsastajan alta sen mitä pystyy. Väkisin ei siis Reneetä saa lähteä ratsastamaan. Herkkä ratsastaja toimii tämän herkän tamman kanssa parhaiten. Renee toimii hyvin pienen ja hennonkin ratsastajan alla kunhan muistaa kuunnella mitä asiaa hevosella on. Koulukentillä Renee on näyttävä ja kevyt ratsastettava vaikka vaatii tietenkin oikeat avut oikeassa paikassa toimiakseen oikein. Esteillä neito kuumuu helposti, hermostuu huolimattomasti ratsastetuista teistä eikä pidä hätäisistä lähestymisistä. Tällöin Renee vetää jarrut pohjaan eikä varmana mene yhdenkään esteen ylitse.

Maastossa Renee kulkee korvat hörössä, liitävin askelin ja aina valmiina pakenemaan. Traktorit ovat kauhistus ja silloin otetaan jalat nopeasti alle ja suunnaksi kotitalli. Toisten hevosten kanssa tamma kulkee reippaammin ja varmemmin metsissä eikä lähde niin herkästi kotiin. Yksin ei siis kannata Reneen kanssa suunnitella maastolenkkejä.

Eläinlääkärit ja kengittäjät ovat Reneen mielestä ihan jees. Mitenkään lempipuuhaa ei ole seisoa klinikalla odottamassa toimenpiteitä eikä kengittäjän nakuteltavana. Silti tamma ottaa tilanteet yllättävän rauhallisesti eikä vaadi edes seuraa matkoille mukaan. Oma ihminen tai mukava tuttu pitää tietysti olla mukana.