Rengenhenki KAT

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Rengenhenki KAT

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI ori
SYNTYNYT 20.01.2012, 44-vuotias SÄKÄ 153cm
KASVATTAJA Katvusto VÄRI rautias
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 2 kpl
KOULUTUSTASO HeA, 110 cm REK.NRO. VH12-018-0846
ISÄ Suvannon Reima EMÄ Rohmulan Rosvotar
MUUTA 2 x irtoSERT

Täyttänyt 3 vuotta 20.04.2012
Ikääntynyt ensimmäisen 3 IRL kk aikana 3v. Sen jälkeen 3 IRL kk = 1 virt. a.

21.08.2012 - Fiktio - Suomenhevosorit - LKV3, irtoSERT
23.08.2012 - Karmiva - Suomen(pien)hevosoriit -LKV2, irtoSERT, JS

LUONNE

Rengenhenki KAT saapui Mehtälään ollessaan vielä aivan pieni ja suloinen. Näin orissa potentiaali suvun ja luonteen puolesta jo kasvattajan esittelessä oria.

Renki on jo pienestä pitäen näyttänyt luonteensa vahvimmat puolet. Renki on ihmisrakas, jaksaa kuunnella rapsutuksia tunnista toiseen ja on erittäin lempeä oriksi. Pojasta ei oikeastaan uskoisi, että se on ori ellei sitten toisin näkisi.. Rengillä on reipas ote elämään, se katsoo maailmaa positiivisena ja iloisena. Vähään tyytyväinen ori osaa ottaa rennosti kotona ja kisareissuilla se on mukava matkakaveri ottaessaan uudetkin asiat hienosti vastaan.

Hoitaessa Rengin silmät lupsahtelevat orin nauttiessa harjaamista. Varusteiden kanssa ei ole ongelmaa, satulavyön saa kiristettyä helposti, kuolaimet sujahtavat suuhun kepeästi ja kaikki muukin käy leikiten. Taluttaessa ori kulkee nätisti taluttajan mukana eikä pyri omille teilleen. Joskus tosin orin haaveilu saattaa ärsyttää kun Renki jää katselemaan maailmaa omaan rauhalliseen tapaansa. Pienellä hoputtamisella Renki tulee perässä reippaammin eikä mitään niin suurta ongelmaa ole tullut vastaan.

Ratsuna Renki tekee nöyrästi työnsä, virtaakin yllättäen löytyy kun ratsastaja kipuaa selkää. Parhaimmillaan Renki on maastossa ja esteillä. Koulupuolen puurtaminen saa orin hieman laiskaksi eikä se anna itsestään yhtä paljon kuin esteradoilla. Eteenpäin on siis ratsastettava reippain ottein eikä saa antaa orin jäädä lusmuilemaan omiin haavekuviinsa. Estekentälle päästessään Rengistä löytyy toinen vaihde. Tulee esiin reippaasti askeltava komistus, joka tekee energisyydellään vaikutuksen katselijoihin. Joskus virtaa löytyy niinkin paljon, että tulee pukkia ja sivuaskelta. Renki on kuitenkin esteillä hyvä ratsu ja joskus tuntuu että automaatilla ori kiertää radan kuin radan. Renki kieltää harvoin. Todella harvoin. Useimmiten esteradoilla virheet ja hylkäykset johtuvat puhtaasti orin kiireestä ja huolimattomasti ratsastetusta tiestä. Ratsastajan tulee olla tarkkana ja ratsastaa ori hyvin kuulolle ennen esteille kiiruhtamista. Maastoratsuna Renki on todella hyvä. Ori kulkee missä vain pelkäämättä ja varmoin askelein. Liika kiiruhtaminen jää pois vaikka harvoin Renkiä laiskasti tallustavana maastolenkeillä näkeekään. Oripoika ei hötkyä maastossa vaan kulkee pää kylmänä ja kuuntelee ratsastajaa hienosti. Vastaan saa tulla hirvi, traktori tai rekka eikä Renki hätkähdä. Se katsoo utelian silmin eteenpäin ja käyttäytyy niin kuin tuntee järkeväksi. Ratsastajan säikähtäessä tai hermostuessa Renki saattaa ottaa muutaman sivuaskeleen, mutta koskaan se ei ole lähtenyt alta. Reipas ori odottaa ratsastajalta samanlaista kylmäpäisyyttä ja järkevää päätöksentekokykyä. Jos tilanne on liian pelottava, voidaan kääntyä takaisin tallille, mutta ei koskaan täyttä laukkaa silmät kiinni. Orista löytyy vauhtia laukkasuorilla ja Renki onkin ihana maastokaveri, jos haluaa kokea vauhdinhurmaa turvallisen hevosen selässä. Tämä meidän oripoika on mainio johtohevonen lenkille kuin lenkille!

Muiden hevosten kanssa Renki näyttää pystyvänsä olemaan pomokin. Muiden orien kanssa se saattaa ottaa pahan näköisesti yhteen jos sellainen tilanne tulee. Renki ei välttämättä itse ole hyökkääjänä, mutta ei todellakaan tyydy jäämään alakynteen jos kaveri käy päälle. Tammojen kanssa Renki hieman puhisee, mutta ei käyttäydy mitenkään sikamaisesti. Sen puoleen kisareissut ja kotonakin tammojen läheisyydessä oleminen ei ole Rengille ongelma. Orinvaistot siltä löytyvät, mutta ei mitenkään liian hyökkäävänä.

 

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!