Steekin Tuuletar

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Steekin Tuuletar

ROTU suomenhevonen SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 1.12.2011, 95-vuotias SÄKÄ 152 cm
KASVATTAJA Stecker VÄRI musta
OMISTAJA Mehtälä / rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 2 kpl
KOULUTUSTASO He A, re 110cm REK.NRO. VH12-018-0055
ISÄ Viehättävän Vanteli
VIR MVA Ch, KTK II, KRJ II
EMÄ Koistilan Vanamo
MUUTA  

Täyttänyt 4 vuotta - 31.03.2012. Ikääntyy 1 IRL kk = 1 virt. vuosi.
5 vuotta - 01.05.2012 - 6 vuotta - 31.05.2012
7 vuotta - 30.06.2012 - 8 vuotta - 31.07.2012
9 vuotta - 30.08.2012 - 10 vuotta - 30.09.2012

Suomen(pien)hevosten rotunäyttely 05.02.2012 - II-palkinto, varsat aikuiskuvilla.

LUONNE

Steekin Tuuletar tuli meille Mehtälään Steckeristä talvella 2011.

Tuuli on viehättävä tummaneitokainen, jolta löytyy temperamenttia ja valloittavaa luonnetta. Tamma hurmaa uudet tuttavuudet ystävällisellä käytöksellä ja reippaalla asenteellaan. Hoitaessa tämä neitokainen seisoo nätisti paikallaan ilman mitään metkuja. Kaviot nousevat pyydettäessä reippaasti. Satuloidessa Tuuli hieman pullistelee, mutta tämä korjaantuu kun pitää pienen tauon satulavyön kiristämisessä ja tekee jotain muuta. Uusi yritys ja tadaa, vyö on kireämmällä. Suitsiessa kuolaimet ovat Tuulin mielestä ikävät ja pää nousee pilviin asti. Paras neuvo tähän on taas pitää pieni tauko, tehdä jotain muuta ja pikaisesti sujauttaa kuolaimet neidon nenän eteen ennen kuin pää ehtii nousta taas pilviin. Tuuli on tamma jonka kanssa pärjää parhaiten antamalla asioille hieman enemmän aikaa.

Ratsastaessa Tuuli on vauhdikas, temperamenttinen ja ahkera. Työtä tehdään kun sitä on kerran tultu tekemään. Tamma toimii hyvin ratsastajan alla ja tekee tehokkaasti töitä kun kunnolla pyydetään. Lepsun ratsastajan kanssa Tuuli löntystää ja välttelee työntekoa, jos siihen on kerran annettu mahdollisuus. Napakka tahti alkuun ja Tuuli on paremmin kuulolla. Temparamentti ilmenee parhaiten esimerkiksi esteillä. Tiet on ratsastettava todella tarhasti tai muuten Tuuli tekee mitä tuuli kertoo ja lakkaa kuuntelemasta ratsastajaa. Vauhti on yleensä kova ja hypätään korkealle vaikka este olisikin minimaalinen. Tuuli on vauhdikas esteratsu ja siitä saa hyvän kisakumppanin kun jaksaa tehdä töitä, ratsastaa siistejä ratoja eikä kiirehdi liikaa. Tuuli harvoin kieltää esteillä, yleensä sellainen johtuu ratsastajan päättämättömyydestä. Tamma menee sinne minne käsketään, hyppää sen mitä pyydetään muttei sellaisen ratsastajan kanssa joka ei ole aivan 110% varma. Kouluradoilla Tuulista löytyy välillä tarpeettomankin paljon intoa ja eteenpäinsuuntautumista. Tamma inhoaa pysähtymisiä, peruutteluja ja muuta hidasta toimintaa. Mieluiten se viilettäisi tuulispäänä eteenpäin, hyppelisi ja loikkisi sen minkä ehtisi. Kouluradoilla ratsastajan on oltava todella vaativa, tarkka ja annettava tammalle treenatessa tarpeeksi taukoja. Tuuli ei jaksa puurtaa tuntia putkeen kaula kaarella ja nätisti sipsuttaen. Välillä tarvitsee päästää pitkäksi, edetä rennolla laukalla ja käytävä vaikka pellolla irrottelemassa hetki. Tuuli on reipas ratsastettava eikä jää löysäilemään varman ratsastajan kanssa.

Traileri on Tuulin mielestä ok paikka ja matkustaminen sujuu muutenkin ongelmitta. Uudet paikat tamma ottaa vastaan hyvin eikä hötkyile turhia. Samanlaista kylmäpäisyyttä uusien asioiden kanssa toivoisi välillä muiltakin hevosiltaan.. Tuulin kanssa kisamatkat ovat mukavia ja suoritukseensa pystyy keskittymään kun neitokainen ei mieti turhia kisapaikan kanssa. Eläinlääkärit, kengittäjät, hierojat ja muut iholle asti tulevat uudet ihmiset ovat Tuulin mielestä tavallaan ihan ok, mutta hetki täytyy aina miettiä että mitä ihmettä tässä nyt tapahtuu. Onneksi näiltä ammattilaisilta löytyy myös hevosenkäsittelytaitoja ja Tuuli onkin pian sulaa vahaa heidän käsissään.

Muiden hevosten kanssa Tuuli on pomo. Se ei jää alakynteen eikä tyydy pomosta seuraavan rooliin. Tamma pomottaa sen minkä ehtii. Tarhataankin mieluiten itsekseen tai sitten jonkun kanssa joka kestää pomottamista. Turhaa ilkeilyä Tuuli ei kuitenkaan harrasta, se vain haluaa tehdä selväksi oman roolinsa laumassa. Heinäkasalla ensimmäisenä pääseminen on tärkeää.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!