Mehtälän Usko

Perustiedot Suku Jälkeläiset Kilpailukalenteri Päiväkirja


Uusille sivuille pääset TÄSTÄ!

 

Mehtälän Usko

ROTU suomenpienhevonen SUKUPUOLI ori
SYNTYNYT 1.5.2012, 90-vuotias SÄKÄ 141cm
KASVATTAJA

Mehtälä

VÄRI punarautias
KOULUTUSTASO HeA, 90cm REK.NRO. VH12-018-0360
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583) JÄLKELÄISIÄ 0 kpl
ISÄ Hallaniityn Ekaykä EMÄ Kukan Susanna
KTK-III
MERIITIT  

Täyttää 3 vuotta 31.07.2012. Ikääntyy 1 IRL kk = 1 virt. vuosi.
1 vuotta
- 31.05.2012 - 2 vuotta - 30.06.2012 - 3 vuotta - 31.07.2012 - 4 vuotta - 30.08.2012
5 vuotta - 30.09.2012 - 6 vuotta - 30.10.2012 - 7 vuotta - 29.11.2012 - 8 vuotta - 30.12.2012
9 vuotta - 29.01.2013 - 10 vuotta - 01.03.2013

LUONNE

Mehtälän Usko on täydellinen sekoitus vanhempiaan ja Mehtälän ensimmäinen talliin syntynyt pienhevosori. Emältään Usko on perinyt näppärän ratsun piirteet ja liikkeet. Isän puolelta on tullut runsaasti pilkettä silmäkulmiinsa. Pienestä pitäen Usko on ollut ovela ponipoika, joka osaa kaikki metkut ja jekut. Ori on kuitenkin lempeä ja ihmisystävällinen. Nauttii rapsuttelutuokioista, rennoista maastolenkeistä ja on helppo käsitellä. Kotioloissa lentävät harjat pakista, narut on varmasti puoliksi syötyjä jos Usko yltää niihin ja ori jaksaa yllättää löytymällä välillä totaalisen vääristä paikoista kuten varustehuoneen ovelta vaikka se on jätetty vain hetkeksi hoitoboxiin naruun kytkettynä.

Hoitaessa Usko seisoo kiltisti paikallaan ja on helppo käsitellä. Joskus orin pää ei meinaa pysyä paikallaan ja se tuntuu mahdottomalta lurjukselta. Silloin Uskolla on huono päivä, niitä on harvoin mutta orin vapaapäivien jälkeen tätä pöllöenergiaa kertyy taatusti eikä poni ole silloin mitenkään helpolla tuulella. Pöllöilypäivinä Uskon kanssa pärjää parhaiten antamalla sen purkaa energiaansa esimerkiksi juoksuttamalla sitä liinassa tai irtojuoksuttamalla pitkin kenttää. Jalat nousevat hoidettaessa kevyesti, ori on helppo käsitellä eikä se keksi esimerkiksi kengittäjän kanssa mitään ylimääräistä showta. Usko on perusluonteeltaan helppo ja miellyttämishaluinen eikä tuota turhaa vaivaa ellei sitten ole oikeasti vaan ylimääräistä energiaa. Eläinlääkärin kanssa Usko on melkein parhaita kavereita, ehkä se johtuu meidän vakioeläinlääkärin rennosta ja mukavasta luonteesta johon Usko on pikkuvarsasta asti tottunut tai sitten poni vaan tykkää lääkäreistä. Usko luottaa helposti ihmisiin ja tutustuu mielellään uusiin tuttavuuksiin, ihmisiin sekä eläimiin. Kaikki eivät orin uteliaisuudesta pidä, Usko on saanut nenilleen monesti koirilta, kissoilta ja joskus kaverihevosiltaankin.

Ratsuna Usko on ihana! Se on herkkä ratsastaa. Avut menevät helposti läpi ja ori on sopivan herkkä suustaankin. Usko rakastaa maastoilua, pitkiä laukkasuoria ja pelloilla poukkoilua. Ori on varmajalkainen, luotettava ratsu jonka kanssa voisi mennä vaikka sysimetsään eikä pelottaisi. Kentällä poni kulkee näppäristi muodossa ja pyrkii kantamaan itsensä oikein. Käynnissä Usko osaa olla laiskakin, tahmea mutta useimmiten ori kävelee reipasta vauhtia eteenpäin korvat hörössä. Ravi Uskolla on ponimaista, se kulkee nätisti eteenpäin ja orilta löytyy helposti eri vaihteet ravin suhteen. Laukka on pyörivää ja kaunista. Poni pysyy hyvin kuolaimella ja tekee mitä ratsastaja pyytää. Koulupuoli on Uskon mieleen, ori tykkää tehdä töitä ja tarvitsee haasteita. Esteillä Usko on energinen, joskus jopa hieman liiankin. Pukkilaukkaa on nähty eniten esteradoilla eikä Uskon kiellotkaan ole mitään erikoisuuksia. Estekentät ovat vielä hieman tutkimatonta aluetta eikä Usko ole kovin luottavainen esteitä ylittäessään. Tarvitsee silloin varman ratsastajan joka kertoo mistä mennään ja miten. Kouluradoilla Usko kulkee luontevammin, tehden mielellään yhteistyötä ratsastajan kanssa.

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE. Kuvien hevonen ei liitty sivuilla mainittuihin tietoihin!